Hakkında 'hakaret' davası açılan Emine Şenyaşar: Bana dava açan Erdoğan failleri neden tutuklamadı?

Hakkında 'hakaret' davası açılan Emine Şenyaşar: Bana dava açan Erdoğan failleri neden tutuklamadı?
Eşi ve iki oğlu AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından katledildiği için adalet mücadelesi veren Şenyaşar hakkında "cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla dava açıldı. Şenyaşar, "Çocuklarımı öldürdüler. Erdoğan onları neden tutuklamadı? Yıllardır adliye adliye geziyorum, artık yeter" diye tepki gösterdi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde eşi ve iki oğlu AKP eski milletvekili Halil İbrahim Yıldız'ın akrabaları ve korumaları tarafından öldürülen Emine Şenyaşar 6 yıldır adalet talep ediyor. Şenyaşar'ın saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Fadıl Şenyaşar ise halen tutuklu.

Oğlunun serbest bırakılması ve faillerin yargılanması talebi ile Şanlıurfa Adliyesi önünde adalet nöbeti tutan Şenyaşar, nöbetini, oğlu Ferit Şenyaşar'ın DEM Parti milletvekili olmasının ardından Ankara'ya taşıdı.

84 gündür Adalet Bakanlığı önünde nöbet tutan Emine Şenyaşar hakkında "cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla dava açıldı.

Emine Şenyaşar hakkında açılan dava ile ilgili "Benim çocuklarımı öldürdüler bir de bana dava mı açıyorlar?" diye sordu. Şenyaşar, “Çocuklarımı öldürdüler. Erdoğan onları neden tutuklamadı? Yıllardır adliye adliye geziyorum, artık yeter. Hırsızlık yapanların, mafyaların tarafını tutuyorlar, bana ise dava açıyorlar” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar hakkında AKP'li Erdoğan'a hakaretten dava açıldı. Şanlıurfa'da adliye binası önünde 846 gün Adalet Nöbeti tuttuktan sonra eylemini Ankara'da Adalet Bakanlığı önüne taşıyan ve buradaki eylemini 84'üncü gününde sürdüren Şenyaşar hakkında, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

Şanlıurfa Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “mağdur” olarak yer aldı. Şanlıurfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti'nin 579’uncu gününde (8 Ekim 2022) sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında dava açılan Şenyaşar'ın TCK 53 (Kasti suç gerekçesi ile belli haklardan yoksun bırakma) ve 63 (Hapis cezasından mahsup) maddelerinden cezalandırılması talep edildi.

Ailesi katledilen Şenyaşar'ın ağıt yakarken sarf ettiği sözleri nedeniyle açılan davanın ilk duruşması 31 Ekim 2024 tarihinde görülecek.

31 soruşturma başlatıldı

Emine Şenyaşar hakkında katledilen eşi ve çocukları için Adalet Nöbeti tutmaya başladığı 9 Mart 2021 tarihinden bu yana benzer suçlamalarla tam 31 soruşturma başlatıldı, bunlardan 11'i davaya dönüştü. (Kısa Dalga)

Gündem