Hakkında uzaklaştırma kararı verilen Fırat Tanış'tan ilk açıklama

Hakkında uzaklaştırma kararı verilen Fırat Tanış'tan ilk açıklama
Piyanist İklim Tamkan'ın şiddet iddiaları sonrası ayrıldığı ve hakkında tehdit ve ısrarlı takip nedeniyle uzaklaştırma kararı aldırdığını duyurduğu Fırat Tanış konu hakkında konuştu. 6284'e değinen Tanış, " "Sükutum ikrar değil, yasanın varlığına duyduğum saygıdan" dedi.

Piyanist İklim Tamkan, eylül ayında ilişkisini bitirdiği oyuncu Fırat Tanış'ın ailesi ve yakınlarını da kapsayacak şekilde psikolojik şiddet, tehdit ve ısrarlı takibine maruz kaldığını ve uzaklaştırma kararı aldırdığını açıkladı.

Olayın ardından bir açıklama yayımlayan Tanış, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada 6284 Sayılı Yasa'ya atıfta bulunarak "Sükutum ikrar değil, yasanın varlığına duyduğum saygıdan" dedi.

"Yargının mağduriyetimi sona erdireceğine inanıyorum"

Fırat Tanış'ın yaptığı açıklama şu şekilde:

"Yıllarca varlığını savunduğum 6284 nolu yasanın gücünün ve toplumun kadının beyanı temelinde örgütlenmesinin gelecek yıllarda kendi kız çocuğum dahil herkesin iyiliğine olduğunun bilincindeyim. Bu nedenle de bir açıklama yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum."

"Ancak bilinmesini isterim ki sükutum ikrar değil, yasanın varlığına duyduğum saygıdandır. Tüm süreç olması gerektiği gibi adli mercilerce yürütülecek ve yargının haklılığımı ortaya çıkaracağına ve oluşan mağduriyetimi sona erdireceğine inanıyorum."

142131555-aciklama.jpeg

(Kısa Dalga)

Gündem