Halk 'Arabaya değil barikata' sloganı attı Kılıçdaroğlu, Akbelen'de kesim alanına gitti

Halk 'Arabaya değil barikata' sloganı attı Kılıçdaroğlu, Akbelen'de kesim alanına gitti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet ağaç kıyımına karşı direniş başlatılan Akbelen'a gitti. Kılıçdaroğlu, "Direne direne kazanacağız" sloganı ile karşılandı.

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı’nda açılmak istenen maden sahası için ağaç kesimine karşı nöbet sürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet Milas'a bağlı Akbelen Ormanı'na bu sabah vardı. Kılıçdaroğlu, ormanı ağaç kesimine karşı korumak için günlerdir mücadele eden köylülere ve çevrecilere desteğini sundu.

Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu'nun haberine göre Kılıçdaroğlu, ilk olarak halkın taleplerini dinledi. Köylüleri dinledikten sonra konuşan Kılıçdaroğlu ise " Boşuna mı beşli çete diyordum. Bütün Türkiye'de bunlar var. Ama siz direniyorsunuz, yanınızdayım. Hukukçu milletvekillerini bu konuda görevlendireceğiz. Davanızı da çok iyi biliyorum, hangi mahkemelerde takıldığını da biliyorum. Sanmayın ki bir sefer geleceğim, bir daha gelmeyeceğim. Yine geleceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun kesim alanına gitmemesi üzerine halk tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'na 'arabaya değil barikata' sloganları atan halk sloganları ile jandarma barikatına dayandı.

Tepkiler üzerine Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, kesim alanına gitti. jandarma heyetin içeri girmesine izin verirken arkasından girmek isteyen halka cop ve biber gazı ile saldırdı. (Kısa Dalga)

Gündem