Tuncer Bakırhan'dan Şırnak açıklaması: Taşımalı seçmen tepkisi: Konuş sen nerelisin?

Tuncer Bakırhan'dan Şırnak açıklaması: Taşımalı seçmen tepkisi: Konuş sen nerelisin?
Türkiye 31 Mart'ta yerel seçimlerinde DEM Parti'nin sandıktan 1. çıktığı Şırnak'ta tartışmalar sürüyor. Taşımalı sistemle oy kullanan güvenlik güçlerine ''Konuş; sen nerelisin ?'' diyen yurttaşın sözüne atıf yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan "Konuş, sen nerelisin? sorusu onurlu bütün Şırnak halkının ortak tepkisidir"dedi.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde Şırnak'ta da asker ve polislerin toplu oy kullanmak için getirildiği anlar görüntülere yansıdı. Tümgeneral Ömer Keçeciğil İlkokul ve Ortaokulu önünde asker ve polislere "Konuş, sen nerelisin?" sözleriyle tepki göstermişti. Söz konusu görüntüler, taşımalı seçmenlere gösterilen tepkinin de özeti oldu.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Şırnak'ta ' taşımalı sistem'le sandık sonuçları değiştirilmeye çalışılan Şırnak Belediye Başkanlığı seçimleri için X hesabından paylaşım yaptı. Bakırhan, "Kimse bu suça ortak olmasın" çağrısı yaptı.

''Halkın belediyesi gasp edilmek isteniyor''

Bakırhan 'ın paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Şırnak Belediyesini halk kazandı. DEM Parti kazandı. Kenti seçim günü ilk defa gören tespitli 6541 “kayyım seçmenle” halkın belediyesi gasp edilmek isteniyor.
“Konuş, sen nerelisin?” sorusu onurlu bütün Şırnak halkının ortak tepkisidir.
Şırnaklıların iradesini haram seçmenle çalanlara sesleniyoruz: Yaptığınız hırsızlıktır, günahtır, zulümdür.

İl Seçim Kurulu’nu ayan beyan ortada olan bu hırsızlığa ‘dur’ demeye, haktan ve adaletten yana olmaya, Şırnak’taki seçimleri yenilemeye çağırıyoruz.
Kimse bu suça ortak olmasın! Bu suça ortak olmanın siyasi ve hukuki vebali ağırdır'' dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ayrıca kaydırılan seçmen sayısı raporunu da gönderisine ekledi. (Kısa Dalga)


Gündem