Haluk Bayraktar: Avrupa vatandaşları 100 binler para toplayıp kampanya düzenleyerek İHA-SİHA alıyor

Haluk Bayraktar: Avrupa vatandaşları 100 binler para toplayıp kampanya düzenleyerek İHA-SİHA alıyor
Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Gaziosmanpaşa'da Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin açılış törenine Sanayi Bakanı Varank ile birlikte katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziosmanpaşa'da Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Törene, TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr.Hasan Mandal, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da katıldı.

Bakan Varank, yaptığı konuşmada, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı hedef aldı. Varank, "Ne diyordu geçenlerde siyasetçiyim diye ekran ekran gezen 6'lı masanın toy genel başkanlarından bir tanesi, 'İktidara geldiğimizde biz bu SİHA'lara dokunacağız' diyordu. Sonra, üstüne ne dedi biliyor musunuz? 'Biz öyle bir belge hazırladık ki Avrupalılar görünce bize aferin diyecekler.' Avrupalılardan aferin kapmayı meziyet sanan bir sefillik. Gerçekten bunların iplerinin başkalarının elinde olduğunu biz anlatsak bu kadar net anlatamazdık" dedi.

Törende konuşan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise insansız araç teknolojisindeki çalışmalarını anlatarak, şunları söyledi:

"Kim derdi ki o 20 yıl önce beş kişinin başladığı Topkapı'da bir atölyedeki yer bugün dünyanın en büyük SİHA üreticisi olacak. Size ben şöyle bir şey söyleseydim, '15 yıl önce, gün gelecek Avrupa ülkelerinin vatandaşları, 100 binler bir araya gelecek kampanyalar düzenleyecekler, para toplayacaklar. Türkiye'nin geliştirdiği İHA-SİHA teknolojisini satın almak için, buna inanır mıydınız? Bugün Türkiye artık bu noktada ve inşallah daha da güçlenerek ileriye gidecek" dedi. (DHA)

Gündem