Haluk Levent deprem bölgesinden bildirdi: 'Son depremden sonra Hatay'ın görüntüsü bir hayalet şehir'

Haluk Levent deprem bölgesinden bildirdi: 'Son depremden sonra Hatay'ın görüntüsü bir hayalet şehir'
AHBAP Derneği Başkanı ve sanatçı Haluk Levent, Hatay’dabu akşam meydana gelen depremin ardından "Son depremden sonra Hatay'ın görüntüsü bir hayalet şehir" paylaşımını yaptı.

AHBAP Derneği Başkanı ve sanatçı Haluk Levent, Hatay’da bu akşam 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki iki depremin ardından bölgeye dair gözlemlerini paylaştı. Levent, "Son depremden sonra Hatay'ın görüntüsü bir hayalet şehir" paylaşımını yaptı.

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından Hatay'da bu akşam 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin derinliği 16.74 km olarak açıklandı.

Bu depremden üç dakika sonra saat 20:07'de ise bu kez Samandağ'da, AFAD verilerine göre 5.8 büyüklüğünde ikinci bir deprem oldu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 3.6 olarak açıkladı. Depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtildi.

'60'a yakın bina eğilmiş, bükülmüş ya da çökmüş'

AHBAP Derneği Başkanı ve sanatçı Haluk Levent, Hatay’da bu akşam 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki iki depremin ardından bölgeye dair gözlemlerini paylaştı. Levent'in paylaşımı şöyle:

"Yaklaşık 60 a yakın bina eğilmiş, bükülmüş ya da çökmüş. Başka ilçeleri bilmiyorum. Bu son depremden sonra Hatay’ın görüntüsü = bir hayalet şehir görüntüsü."

Gündem