Haluk Levent'ten önemli açıklama: AHBAP’ın toplam gelirini ve afet bölgesinde kullandıkları parayı duyurdu

Haluk Levent'ten önemli açıklama: AHBAP’ın toplam gelirini ve afet bölgesinde kullandıkları parayı duyurdu
Haluk Levent, sosyal medya hesabından kurucusu olduğu AHBAP Derneği'nin toplam gelirini, TÜRMOB'un denetim raporunu ve deprem bölgesinde yaptıkları harcamaları bir bir takipçileriyle paylaştı.

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerin ardından kurucusu olduğu AHBAP Derneği ile bölgelere giderek çalışmalara başlayan Haluk Levent, bu zamana kadar harcanan tutarı ve planlarını anlattı.

Haluk Levent, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) tarafından AHBAP Derneği'yle ilgili denetim raporuna yer verilen Twitter paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

"Denetim raporu 6 -28 Şubat dönemini kapsamaktadır. Tüm dernek gelirimiz 2.994.991.715,49 TL'dir Deprem bölgesi mal/hizmet alımlarına ilişkin nakit çıkışları ise Şubat'ta 409.162.000 TL Mart'ta 361.841.944 TL Mart ayında sözleşmesi olan ve vadesi bekleyen ödeme ise 310.097.786 TL'dir.

"Denetimler devam edecek"

Gelen bağışların kalanı için ise ihtiyaç önceliğine göre planlama devam ediyor. Önümüzdeki hafta muazzam bir proje açıklayacağız. Denetimler periyodik aralıklarla devam edecek, derneğimiz şubat ayı Denetim Raporunu paylaştığı gibi, diğer denetim raporlarını da yakında paylaşacak.

"Gelen bağışların 3'te 1'ini kullandık"

40 gün içinde gelen bağışların 3'te 1'ini kullandık. Kalan parayı en yakın zamanda sağlıklı ve düzenli bir şekilde kullanacağız. 250'nin üzerinde fatura var ve hepsi denetimden geçti. Yakında da İçişleri Bakanlığı denetimine sunulacak.

Bu 1 milyar TL ile neler yaptık? Aşağıdaki videoda görebilirsiniz. Ahbap depolarından gün be gün ihtiyaç olan şehirlere sevkiyat yapılmaktadır. İrsaliyesinden teslim tutanağına kadar evraklarımız mevcut...

TURMOB denetim ekibinin Şubat Denetim Raporu sonucuyla ilgili sunumunu sizlerle paylaşıyorum. Ayrıntılı denetim raporuna ise aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz..."

(Kısa Dalga)

Gündem