Hamas, Gazze'den 220 kilometre uzaktaki İsrail kentine roket fırlattı

Hamas, Gazze'den 220 kilometre uzaktaki İsrail kentine roket fırlattı
Hamas, Gazze'ye 220 kilometre mesafedeki İsrail kenti Eilat'a Ayyaş 250 füzesi fırlattığını duyurdu. İsrail ordusu ise kentin yakınlarında açık alana bir roket düştüğünü doğruladı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattı. Kısa bir süre sonra operasyona Filistin'deki pek çok grup destek verdi. İsrail ise yaşananların ardından 'resmen savaş' hali ilan etti. Bölgede karşılıklı çatışmalar devam ederken ölü ve yaralı sayısı da her geçen saat artıyor.

Saldırıda yaralanan olmadı

Artı Gerçek'te yer alan habere göre Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, İsrail'in Eilat kentine Ayyaş 250 füzesi fırlattıklarını açıkladı. İsrail ordusu ise Gazze'ye 220 kilometre mesafede bulunan Eilat yakınlarındaki açık bir alana bir roketin düştüğünü doğruladı. Saldırıda yaralanan olmadığı belirtildi.

Eilat, İsrail'in Kızıldeniz'deki en önemli liman kenti olma özelliğini taşıyor. İsrail'in Avrupalı turistleri çekmek için kampanyalar düzenlediği kent, aynı zamanda önemli bir ticaret merkezi. (Kısa Dalga)

Gündem