Hamas lideri Heniyye'den 'İsrail ile ateşkese yakınız' açıklaması

Hamas lideri Heniyye'den 'İsrail ile ateşkese yakınız' açıklaması
İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar devam ederken Hamas lideri İsmail Heniyye'den İsrail ile ateşkes anlaşmasına 'ulaşmaya yakın' oldukları açıklaması geldi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattı. Kısa bir süre sonra operasyona Filistin'deki pek çok grup destek verdi. İsrail ise yaşananların ardından 'resmen savaş' hali ilan etti. Bölgede karşılıklı çatışmalar devam ederken ölü ve yaralı sayısı da her geçen gün artıyor.

'Ateşkes anlaşmasına yakınlaştık'

Hamas'ın Telegram hesabından, hareketin Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ateşkese ilişkin yaptığı açıklamaya yer verildi. Heniyye, "Hareket, Katar'daki kardeşlerine ve ara buluculara yanıtını verdi. Ateşkes anlaşmasına ulaşmaya yakınlaştık" ifadesini kullandı.

239 İsrailli esir

İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor. Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 5 bin 600'ü çocuk ve 3 bin 550'si kadın olmak üzere 13 bin 300 kişi öldürüldü. (Kısa Dalga)

Gündem