Musa Anter davasından zamanaşımı ile kurtulan Hamit Yıldırım’a 3 yıl 9 ay hapis cezası

Musa Anter davasından zamanaşımı ile kurtulan Hamit Yıldırım’a 3 yıl 9 ay hapis cezası
Hamit Yıldırım, zaman aşımı gerekçesiyle düşürülen Musa Anter davasında 5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

Musa Anter cinayeti davasının da sanıklarından olan Hamit Yıldırım, yargılandığı başka bir davada 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır’da 20 Eylül 1992 tarihinde katledilen gazeteci ve yazar Musa Anter’in ölümüne ilişkin açılan davada, tetikçi olarak yargılanan Hamit Yıldırım, 29 Haziran 2012’de gözaltına alındıktan sonra tutuklanmış ve 5 yılın ardından 2017 yılının Haziran ayında tahliye edilmişti.

Musa Anter davası, 21 Eylül’deki 37. duruşmada 30 yıllık zaman aşımı süresi dolduğu gerekçesiyle düşürülmüştü.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; Hamit Yıldırım hakkında süren bir başka davada karar verildi.

Alacak verecek meselesi nedeniyle amcasının oğlu Ekrem Yıldırım’ı yaraladığı gerekçesiyle Şırnak Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanan Yıldırım, savunmasında iddiaları reddetti.

Mağdur Ekrem Yıldırım ise Hamit Yıldırım ile şahsi bir sorunu olmadığını ifade ederek, “Ancak babam ile aralarında alacak verecek meselesi vardır. Olay günü de bu meseleyi konuşmak için Nadir Şanlı’nın evinde buluşmuştuk. Taraflar orada konuşurken, tartışma çıktı. Kavgaya dönüştü. Hamit Yıldırım orada bulunan plastik sehpayı alarak benim yüzüme vurdu. Burnumdan ve kaşımdan yaralandım. Hamit Yıldırım’ın beyan ettiği gibi Mehmet Yıldırım’ın bana sehpa fırlatması mümkün değildir. Ben sanıktan şikâyetçiyim” dedi.

Mahkeme heyeti, Yıldırım’a “kasten yaralama” suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Gündem