Hanefi Avcı'ya Selahattin Demirtaş soruşturması

Hanefi Avcı'ya Selahattin Demirtaş soruşturması
Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında eski HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını söylediği gerekçesiyle soruşturma açıldığı belirtildi.

Eski Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele (KOM) Dairesi eski Başkanı Hanefi Avcı, hakkında açılan soruşturmayı ilk dolarak iktidara yakın Sabah gazetesi haber yapmıştı. 3 Haziran tarihli haberde Emniyet Genel Müdürlüğü, katıldığı programda Hanefi Avcı'nın kurduğu cümleler ile "6-8 Ekim olaylarına ilişkin yapılan kışkırtıcı sokak çağrısının ve silahlı terör örgütüne yönelik açıklamaların hukuka uygun olduğu izlenimi yaratmaya çalıştığı" gerekçesi ile soruşturma başlattığı belirtilmişti.

Hanefi Avcı bu soruşturma kapsamında ifade verdi. Gerçek Gündem'in haberine göre Avcı, Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istediği yönündeki açıklamasıyla ilgili şunları söyledi:

"Selahattin Demirtaş ve benzeri kişiler hakkında fikir ve düşünce açıklamalarından dolayı tutuklanma durumlarıyla ilgili açıklamalarım 2017, 2020 yılarından beri birçok TV ve basın organında yer almış olup, en sonuncusu 30 Mart 2022 TV NET’teki 'Sert Sorular' programında yer almış, burada da yeni açıklama değil, bu konuda eski yıllardaki beyanlarıma dayanarak sorulan soruya, aynı şekilde eskiden anlattığım şekilde cevap verdim."

Avcı bu konu hakkındaki konuşmasının tarihinin ilk olarak 2017 yılı olduğunu hatırlatarak "Soruların içeriğinin anlamsızlığı bir yana, sorularınıza konu olaylar çok eski tarihli olup, bugüne, yakın tarihe dair hususlar değildir. Ayrıca bugüne kadar neden işleme konmayıp bugün işleme konduğunun sebebi yoktur" dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk de bugünkü yazısında Avcı'ya açılan soruşturmayı gündeme getirerek, Avcı'nın, 19 sayfalık savunmasında şöyle dediğini aktardı: “Cemaat bu durumu fırsat bilerek yönlendirmesi ile 2005 yılı başında KOM Başkanlığı'ndan cemaat operasyonu ile ben ve yakın çalışma arkadaşlarım görevden alındık. Bizden sonra cemaat örgütü KOM'da etkinlik kurdu. Beni KOM'dan aldıran cemaattir, ‘Emniyette cemaat örgütlenmesi var, kumpaslar yapıyor' diyerek, emniyet içerisinde karşı çıkan, şikayet edip karşı duran, bu konuda kitap yazan benim için nasıl böyle bir iddia da bulunula bilir?”

Gündem