Hastanedeki maske kavgası davalık: Bir hapis bir para cezası

Hastanedeki maske kavgası davalık: Bir hapis bir para cezası
İstanbul'da kendisinden maske takmasını isteyen sağlık çalışanına saldıran kişiye hapis cezası verildi. Sağlık çalışanı ise para cezası aldı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 25 Eylül 2020'de Furkan Toraman ve hasta bakıcı Rıfat Babayiğit arasında maske takma nedeniyle kavga çıkmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın iddianamesinde Toraman'ın "Senin kanını emerim, senin kanını içeceğim" diyerek tehdit savurduğu kaydedildi.

Tartışmanın bunun üzerine kavgaya döndüğü ve tarafların karşılıklı olarak birbirlerini darp ettikleri anlatıldı.

Babayiğit'in adli tıp raporunda göz korneasının zarar gördüğü ve yaralamanın basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek nitelikte hafif olmadığı vurgulandı.

Babayiğit'in elindeki bant makinasıyla kendisine saldırdığını ve sırtında yara olduğunu iddia eden ve sırtında sıyrık izleri belirlenen Toraman'ın ise hafif derecede yaralandığı ve şikayetçi olmadığı belirtildi.

Savcı ikisine de ceza istedi

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, birbirlerinden şikayetçi olan Furkan Toraman ve Rıfat Babayiğit katılmadı.

Duruşma savcısı, Toraman'ın 'tehdit' ve 'kasten yaralama' suçlarından 3 yıl 6 aydan 11 yıla kadar hapis, Babayiğit'in de 'basit yaralama' suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istediği mütalaasını tekrarladı.

Mütalaaya karşı savunma yapan tarafların avukatları, müvekkillerinin beraatini talep ettiler.

Mahkeme, Furkan Toraman'ı 'tehdit' suçundan 5 ay hapis cezası ve 'kamu görevlisini kasten yaralama2 suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Rıfat Babayiğit ise 'basit yaralama' suçundan 3 bin 750 lira adli para cezasına çarptırılarak hakkındaki hükmün açıklanması geri bırakıldı. (DHA)

Gündem