Hatay'da ayakta kalan okulları valilik, kaymakamlık, emniyet ve ilçe milli eğitim müdürlüğü kullanıyor

Hatay'da ayakta kalan okulları valilik, kaymakamlık, emniyet ve ilçe milli eğitim müdürlüğü kullanıyor
Hatay’da depremden sonra Anadolu liselerin bazıları kullanılmaz hale gelirken, bazıları ise emniyet, kaymakamlık ve valilik tarafından kullanılmaya başladı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde en çok etkilenen şehirlerden Hatay’da AFAD binası ve hastaneler dahil 13.517 bina yıkıldı. 67.346 bina ise ağır hasarlıydı.

Depremden yaklaşık 8 ay sonra okulların açılmasına rağmen şehirde yer alan ve depremden etkilenen Anadolu liseleriyle ilgili ise henüz bir gelişme yok. Öğretmen Ahmet Karaçay, “Defne Devlet Hastanesi'ni üç ay içinde yaptığını (Gerçi henüz tamamlanmadı) iddia eden iktidar emniyet için okul dışında bir bina tahsis edemeyecek kadar aciz mi?” diye sordu.

Valilik, kaymakamlık, emniyet, ilçe milli eğitim müdürlüğü

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Hatay’daki Anadolu liselerinin durumunu köşesine taşıdı. Saymaz’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Öğretmen Ahmet Karaçay'ın yazdığına göre Hatay'ın merkez ilçeleri Antakya ve Defne'de depremden önce beş anadolu lisesi vardı.

Defne Anadolu Lisesi bugün kullanılamaz halde.

Nezahat Güven Anadolu Lisesi tadilat görmediği için boş duruyor.

Necmi Asfuroglu Anadolu Lisesi önce valilik olarak kullanıldı. Valilik eğitim yılı başladıktan sonra tepkiler üzerine binayı boşalttı. Şimdi Necmi Asfuroglu ve Nezahat Güven anadolu liseleri aynı binada hizmet veriyor.

Selim Tevfik Eskiocak Anadolu Lisesi ise Defne Kaymakamlığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak kullanılıyor.

Defne'nin sınavla öğrenci alan tek lisesi, Hatay'ın en iyi ikinci okulu olan Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi binasında Emniyet Müdürlüğü var.

Bu yüzden Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi, bitişikteki Sevsen Nevzat Şahin Ortaokulu ile aynı binayı kullanıyor.

Karaçay, şunları yazıyor:

“Toplu taşımanın olmadığı, hatta ulaşımın ağır aksak yürüdüğü şehirde öğrenciler sabah 7.20'de derse giriyor. Ortaokul öğrencileri öğleden sonra aynı binada eğitim görüyor. Defne Devlet Hastanesi'ni üç ay içinde yaptığını (Gerçi henüz tamamlanmadı) iddia eden iktidar emniyet için okul dışında bir bina tahsis edemeyecek kadar aciz mi?

Bu soruyu kızımın okulu olan ve bugün (dün) okul aile birliği toplantısı yapılan Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi'nin velileri soruyor.”

Acaba velilere bir yanıtınız olur mu, sayın Milli Eğitim Bakanı Bakan Yusuf Tekin? (Kısa Dalga)

Gündem