Hatay’da dünüre bir ihale daha gitti

Hatay’da dünüre bir ihale daha gitti
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yıkımın en ağır yaşandığı illerden Hatay’daki bir konut ihalesi daha AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın dünürü olan Mehmet Çeker’in şirketi İntaya İntes İnşaat’a gitti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) ihaleleri sonuçlanmaya devam ediyor.

TOKİ, adrese teslim ihaleler için kullanıldığı gerekçesiyle eleştirilen 21b pazarlık usulüyle 23 Mayıs’ta “Hatay ili Antakya İlçesi 6’ıncı Bölge 2’inci Etap 1502 Adet Konut İnşaatıyla Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” için ihale daha düzenledi. İhaleye dört farklı şirket davet edildi.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre, Kamu İhale Bülteni’nin dün yayımlanan sayısında yer alan bilgilere göre, ihaleyi 2 milyar 879 milyon TL’ye İntaya İntes İnşaat Taahhüt Yatırım Ticaret Anonim Şirketi aldı.

Şirketin yönetim kurulu başkanı olan Mehmet Çeker, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın dünürü olarak biliniyor. Çeker’in oğlu Abdullah Çeker, 2007’de Yazıcı’nın kızı Esra Yazıcı’yla evlenmiş, nikah şahitliğini de o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı.

Şirket, daha önce de deprem bölgesinden 2 milyar 929 milyon TL’lik konut ihalesi almıştı. (Kısa Dalga)

Gündem