Hava durumu: 14 il için sarı kod geçildi

Hava durumu: 14 il için sarı kod geçildi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, ülke geneli yağmur ve sağanak yağışlı, Akdeniz kıyıları gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 14 il için de sarı kod geçildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, ülke geneli de yağışlı. Müdürlük sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

  • MGM Adana, Mersin ve Antalya’yı turuncu; Aydın, Bursa, İzmir, Manisa, Sakarya, Burdur, Isparta, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Yalova’yı sarı kodla uyardı.
  • Bursa, Sakarya, İstanbul, Kocaeli ve Yalova’da yağış; diğer illerde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
  • Adana ve Antalya için turuncu kod geçildi.

Sarı kod: Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Turuncu kod: Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.(Kısa Dalga)

Gündem