Hava durumunda 'diploma' kavgası: Sahte belge iddiası yargıya taşınıyor

Hava durumunda 'diploma' kavgası: Sahte belge iddiası yargıya taşınıyor
Hava durumu tahminleriyle tanınan ve kendini İTÜ Meteoroloji Mühendisliği mezunu olarak tanıtan Kerem Ökten'in diplomasının sahte olduğu iddia edildi. İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Mikdat Kadıoğlu, Ökten'in diplomasının sahte olduğunu belirterek, suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Meteorolojiye ilişkin yorumları kamuoyunca takip edilen ve gazetelerin sıklıkla referans aldığı isim olan Kerem Ökten hakkında dikkat çeken bir açıklama yapıldı.

Bugüne kadar kendisine yönelik bilgilerin yer aldığı internet sayfalarında "İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği bölümü mezunu" olarak tanıtılan Kerem Ökten için 'sahte diploma' uyarısında bulunuldu.

'Diploma sahte, şikayetçiyiz'

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Mikdat Kadıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya ilişkin "İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak böyle bir mezunumuzun olmadığını kamuoyuna saygı ile duyururum. Bu sahte diploma olayı için suç duyurusunda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kadıoğlu'nun açıklamalarının sosyal medyada gündem olmasının ardından Kerem Ökten, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Ökten'in yapmış olduğu "Lodosla gelen Kıştan, gülerek gelen p*şttan kork!" şeklindeki paylaşım, Kadıoğlu'nun açıklamalarına cevap olarak yorumlandı. (Kısa Dalga)

Gündem