Kürtçe hizmet olmamasını eleştirdiği için gözaltına alınan Memduh Çalışan, serbest bırakıldı

Kürtçe hizmet olmamasını eleştirdiği için gözaltına alınan Memduh Çalışan, serbest bırakıldı
İstanbul Havalimanı’nda Kürtçe hizmet verilmediği ve Türkçe bilmeyen annesini uzun süre içeriden çıkaramadığını söyleyen Memduh Çalışan gözaltına alındı. Çalışan, ifadesinin ardından gece saatlerinde serbest bırakıldı.

İstanbul’da Havalimanı'nda birçok dilde hizmet sunulurken Kürtçe hizmet sunulmamasını, Türkçe bilmeyen annesinin Kürtçe hizmet olmadığı için havalimanında zor anlar yaşadığını çektiği bir video ile paylaşan Memduh Çalışan’ın, gözaltına alındığı bildirildi.

Artı Gerçek'e konuşan yakınları, Çalışan'ın gözaltına alındığını duyurdu.

AA'nın haberine göre ise Çalışan savcılık ifadesinin ardından gece saatlerinde serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Çalışan, olay günü çektiği ve sosyal medyada paylaştığı videoda Kürtçe bilen memur olmadığı için annesinin havalimanı içerisinde mahsur kaldığını ve 2 buçuk saat boyunca annesine ulaşmaya çalıştığını belirtmişti.

Yayınlanan videoda Çalışan, şunları söylemişti:

"Bak ben İstanbul Havalimanı'nda, dünyanın 3. büyük havalimanı dedikleri yerde, ben 2 buçuk saattir şu gariban anamı kimseye anlatıp dışarıya çıkaramadım. Dili olmadığı için. Ülkesinde vergisini ödediğim uçağın memuru bana yardımcı olmadılar. Annem içerde 2 buçuk saattir rehin. Arab'ın, Azeri'nin, İngiliz'in dili var, annemin (Kürtçe) dili yok. Annem anlatamadı kendisini. Bu da Türkiye'nin ayıbı olsun. Hani oy isteyecekler ya bizden. Dersiniz ya kardeşim..."

Soruşturma başlatıldı

Çektiği video gündem olan Çalışan'ın anlattıklarının ardından İstanbul Valiliği, "videonun art niyetli olduğu, devletin aleyhine propaganda yapmaktan öte amaç taşımadığı"nı ileri sürmüştü.

Ardından Çalışan hakkında Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan soruşturma başlatıldı. (Kısa Dalga)

Gündem