Havuz medyasında 'Can Atalay' mutluluğu: Bozdağ'a 'aferin', Kurtulmuş'a 'sıfır'

Havuz medyasında 'Can Atalay' mutluluğu: Bozdağ'a 'aferin', Kurtulmuş'a 'sıfır'
AKP'ye yakınlığıyla bilinen Akit yazarı Sinan Burhan, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine dair kararı okuyan TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'ı 'tebrik etti'. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'u ise adını anmadan eleştiren Burhan, "O bilmiyor mu imaja oynamayı. Bedel ödemeyi göze alıyor" diye konuştu.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'la ilgili Yargıtay kararının TBMM'de okunarak vekilliğinin düşürülmesi kamuoyunda tepkiyle karşılanırken, karar havuz medyasında övgülerle yer buldu.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Akit yazarı Sinan Burhan, Gezi davası kapsamında tutuklu bulunan, Mayıs 2023 seçimlerinde ise Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) seçilerek Meclis'e girmeye hak kazanan Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesini köşesine taşıdı.

Gelişen hukuki süreç nedeniyle birçok uzmanın sağlam bir gerekçe bulmakta zorlandığı kararı destekleyen ifadeler kullanan Burhan, bir dönem Adalet Bakanı olarak da görev yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Bekir Bozdağ'ı 'tebrik etti.'

'Nimet sofrasına oturanlar Erdoğan’a darbe vuruyor'

Kulislerde AKP'li Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un uzunca bir süredir Atalay hakkındaki kararı Genel Kurul'a getirmeyi ertelediği, ancak son kertede "Ben yurt dışındayken okuyun" dediği öne sürülüyordu. Nitekim karar, Kurtulmuş yurt dışındayken verildi. Oturumu yöneten isimse, bugüne dek FETÖ dahil birçok tartışmaya konu olmuş Bozdağ idi.

Burhan, Kurtulmuş'a da adını anmadan dokundurduğu yazısında şunlara yer verdi:

"(...) O bilmiyor mu imaja oynamayı. Bedel ödemeyi göze alıyor. Zaten her zor zamanda Bekir Bozdağ var. 15 Temmuz gecesi darbeye karşı yaptığı konuşma tarihe kayıt edildi. Vatan ve milleti için bedel ödedi. Tatlı su demokratları gibi uzaktan bakmadı.

Zaten Erdoğan’ın kaderi bu. Her zaman diyor ya yalnız bırakıldım. Bu işler öyle. Hem nimet sofrasına oturanlar Erdoğan’a darbe vuruyor. (...)"

Devamında kararın Cumhur İttifakı ortakları AKP ile MHP'nin ortak tutumu olduğunu dile getiren Burhan, yazısını "Şimdi Bekir Bozdağ küfür yiyor, hakaret yiyor. Zaman turnusol kağıdıdır. Dava adamı ve salon adamını ayırmasını bilir. Erdoğan ve Bahçeli de bilecektir" diye noktaladı. (Kısa Dalga)

Gündem