Hayrettin Karaman: "Kadınların veya kadınlarla erkeklerin topluluk içinde dans etmeleri caiz değil"
Köşesinde kendisine gelen sorulara yanıt veren Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman , “Bayanlar arasında kına gecesi yapıp müzik ile eğlenmekte bir sakınca var mıdır?” sorusuna “Edep dâhilinde olursa böyle bir eğlence mubahtır, sakınca yoktur” dedi. Karaman'a gelen bazı sorular ve yanıtları şöyle:
Düğünde oynama vs gibi bir durum olmadan gelenlerin düğün salonunda masalarda yemeklerini yiyip oturduğu, sonrasında da takı vs ile gelin-damadı tebrik edip ayrıldığı bir düğünde erkek ve kadınların aynı salonu paylaşması mahzurlu mudur?
Bu durum umûmî belvâ halini almıştır; yani terki zorlaşmış genel bir uygulama haline gelmiştir; bu sebeple sakınca yoktur. Kadınların veya kadınlarla erkeklerin birlikte, topluluk içinde dans etmeleri veya başkaca oynamaları caiz değildir.
Yakın arkadaşların isimlerini eğlence amacıyla gelin ayakkabısı altına yazmanın bir mahzuru var mıdır?
- Yakın arkadaşların isimlerini eğlence amacıyla gelin ayakkabısı altına yazmanın bir mahzuru yoktur.
Karaman, “Alevi ile evlenmek” sorusuna şu yanıtı vermişti: "Eğer bilerek Aleviliğini koruyorsa, Alevilere ait olup İslam ile bağdaşması mümkün olmayan inançları ve uygulamaları muhafaza ediyorsa o genç ile sünni bir kız evlenemez."
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.