Hayvan hakkı savunucuları İstanbul'da: İstiyoruz ki Türkiye 'Hayırsız Ada' olmasın

Hayvan hakkı savunucuları İstanbul'da: İstiyoruz ki Türkiye 'Hayırsız Ada' olmasın
İstanbul'da bir araya gelen hayvanseverler, hayvanların toplatılması yerine kısırlaştırılacak sokaklara yeniden bırakılmasını talep etti.

Pati Koruyucuları Hayvanları Koruma Derneği öncülüğünde bir araya gelenler, bugün Fatih ilçesindeki Yenikapı'da hayvan hakları için eylem yaptı.

Eyleme hayvan hakları dernekleri, STK'lar ile Seren Serengil, Ömür Gedik ve Aynur Aydın gibi birçok ünlü isim katıldı.

Hayvanseverler, dövizler ve sloganlarla hayvanlara yönelik şiddeti protesto ederek Hayvanları Koruma Kanunu'nun uygulanmasını istedi.

Bazı hayvanseverlerin miting sırasında ağlaması dikkat çekti.

Pati Koruyucuları Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ayşe Taşkıran, mitingde şunları söyledi: "Bundan 112 sene önce gerçekleşen Hayırsız Ada katliamı nasıl ki tarihe yazıldıysa, bu yıllardaki katliamlar da anılacak. İstiyoruz ki Türkiye bir Hayırsız Ada olmasın. Mahalle sakinlerimiz istediğimiz şartlarda özgürce yaşasın. Çünkü tarih hiçbir şeyi unutmaz. Yapılacak işlem çok basit. 2004 yılında 'dünyaya örnek2 diye çıkartılan ve 2021 yılında revize edilen kanun uygulanacak. Hayvanların aşıları yapılacak, kısırlaştırılacak ve yerine bırakılacak... Belediyeler bu işi beceremiyorsa bireysel hayvanseverlere bırakacak. Bakanlıklar denetimlerini yapacak." (DHA)

Gündem