Haziran’da teşvik almıştı: Sağlık Bakanı'nın kurduğu Medipol'den bir haftada iki yeni şirket

Haziran’da teşvik almıştı: Sağlık Bakanı'nın kurduğu Medipol'den bir haftada iki yeni şirket
Her iki şirket de içinde bakanlıkların da olduğu kamu kuruşları ile işbirliği yapacak, kamunun sunduğu teşviklerden faydalanabilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi, bakanlıklarla işbirliği yapacak iki yeni şirket kurdu. Şirketlerin biri Ankara’da, diğeri ise İstanbul’da kuruldu. İki şirketten biri 1 Ağustos’ta, diğeri ise 8 Ağustos’ta faaliyetlerine başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, Resmi Gazete’de geçen haziran ayında yayımlanan yatırım teşvikleri listesinde Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipolitan Sağlık ve Eğitim Hizmetleri AŞ’ye 4 milyar 834 milyon lira yatırım, 50 milyon 473 bin dolar da makine ve teçhizat teşviki sağlandığı ortaya çıkmıştı.

‘Hayrunnisa Hastanesi’ ismi ile yeni bir hastane için kolları sıvayan Koca Ailesi, verilen teşvikten sonra geçen günlerde iki yeni şirket daha kurdu.

Halk Tv’den Bora Erdin’in haberine göre, 1 Ağustos’ta, İstanbul Medipol Üniversitesi’nin sahibi olduğu Medipol Meta Tekmer Teknoloji Geliştirme Merkezi AŞ kuruldu.

Ankara Medipol Üniversitesi ise 8 Ağustos günü Medipol Meditek Tekmer Teknoloji Geliştirme Merkezi AŞ adı bir şirket kurdu. İki şirketin de sermayeleri Medipol Üniversitesi tarafından nakdi olarak taahhüt edildi.

Bakanlıklarla işbirliği yapacak, fon alacak

Her iki şirket de içinde bakanlıkların da olduğu kamu kuruşları ile işbirliği yapmak üzere kuruldu. Ayrıca alanında arazi, bina ve tesis alıp satma yetkisi de edinen şirketler kamunun sunduğu teşviklerden de faydalanabilecek. Öte yandan Avrupa Topluluğu tarafından yürütülen Ar-Ge projeleri yapma ve bu fonlardan faydalanma da şirketin konuları arasında yer alıyor. (Kısa Dalga)

Gündem