HDP binasına saldırmıştı: Sütçü’nün tutuklanma talebi reddedildi

HDP binasına saldırmıştı: Sütçü’nün tutuklanma talebi reddedildi
HDP Bahçelievler İlçe binasına bıçaklı ve silahlı saldırıda bulunan sanık Muhammed Eren Sütçü hakkında tutuklama talebini reddedildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler İlçe Örgütü’ne dönük 28 Aralık 2021’de düzenlediği bıçaklı ve silahlı saldırı nedeniyle “Silahla tehdit”, “hakaret” ve “Silahla Yaralamaya teşebbüs” suçlamalarıyla tutuksuz yargılanan Muhammed Eren Sütçü’nün yargılandığı davanın 4’üncü duruşması Bakırköy 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya sanık Sütçü ile avukatı, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar Ferdi Yamar, Pınar Konak ve Eylem Arzu Kayaoğlu katıldı. Duruşmada, tanık Murat Vural Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile (SEGBİS) Trabzon 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hazır bulundu.

'Olay yerinde keşif yapmadım'

Duruşmada söz verilen sanık Sütçü, daha önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirterek, ek olarak saldırı esnasında kimseye zarar vermek istemediğini iddia etti. Sütçü, silahların kuru sıkı olduğunu öne sürdü. Bıçağı kendini korumak için taşıdığını iddia eden Sütçü, olay yerinde de keşif yapmadığını öne sürdü.

Sütçü’nün avukatı Sercan Serez ise sanık Sütçü’nün öldürme fırsatı varken öldürmediğini söyleyerek, Sütçü’nün beraatını talep etti.

'Sanık Sütçü’nün öldürmeye teşebbüs ettiği ortada'

Davayı takip eden ÖHD üyesi avukatlar Ferdi Yamar, Pınar Konak ve Eylem Arzu Kayaoğlu ise ortak bir savunma yaptı. Avukatlar savunmalarında “Silahla tehdit”, “hakaret” ve “Silahla Yaralamaya teşebbüs” suçlarına ek olarak iddianameye ayrıca “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçunun da eklenmesini istedi. Avukatlar, sanık Sütçü’nün “öldürmeye teşebbüs” ettiğinin ortada olduğunu belirterek, Sütçü’nün HDP’lileri hedef aldığını ifade etti.

Silahı olay yerine getirdi

Silahların kuru sıkı olduğu iddiasını kabul etmediklerini vurgulayan avukatlar, bıçağın ise öldürmeye elverişli bir araç olduğunu söyledi. Avukatlar, sanık Sütçü’nün eşofman üstüne kemer taktığını ve bu şekilde silah ile bıçakla olay yerinde geldiğini dile getirdi. Sanığın tutuksuz yargılanmasının usule aykırı olduğunu dile getiren avukatlar, Sütçü’nün “öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla yargılanması gerektiğinin altını çizdi.

Sonraki duruşma 13 Haziran'da

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, avukatlar Yamar, Konak ve Kayaoğlu’nun tutuklama talebini reddederek, sanık Sütçü hakkında adli kontrol şartının devam etmesine karar verdi. Ayrıca heyet Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazısının yazılmasına karar vererek, duruşmayı 13 Haziran tarihine erteledi. (Kısa Dalga)

Gündem