HDP Eş Başkanı Mithat Sancar'a göre 'tek çıkış' var: Eskiyi restore etmek çare değil

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar'a göre 'tek çıkış' var: Eskiyi restore etmek çare değil
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Tekçi anlayıştan kurtulmak özgür toplum için şarttır. Eskiyi restore etmek çare değildir" dedi.

HDP'nin İstanbul’da düzenlediği ‘Demokratik Cumhuriyet Konferansı’ bugün başladı. Özel olarak 500 kişinin davet edildiği konferans 2 gün sürecek.

Konferansın açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, kritik bir eşikte bulunulduğunu, toplumun büyük kesiminin çıkış yolu aradığını kaydetti.

Sancar, 'Yeni yüzyıla girerken demokratik cumhuriyetin amacının birlikte yürümek' olduğunu belirterek "Hedef eşit yurttaşlıktır" dedi.

HDP eş başkanı, cumhuriyetin önemli özellikleri ve kazanımları bulunduğunu belirterek çok acı tecrübeler yaşandığını, yurttaşlığın eşit temele oturtulmasının gerektiğini kaydetti.

Sancar şunları söyledi: "Oysa bizde tam tersi olmuştur. Kimlikler ancak devletin hoş gördüğü çizdiği çerçeve içerisinde olmuştur. Türkiye toplum olmaktan uzaklaştı. Toplum olmaya doğru gitme konusunda ciddi çabalara ihtiyaç vardır. Özgür bir yaşam inşa edilmelidir. Toplumsal sözleşme gerekecektir. Toplumun mümkün olan en geniş katılımıyla kurmamız gerekiyor. Gelecek yüzyılı aynı avukatla yaşamamak lazım. Bu siyasal ve zihinsel çizgi farklı siyasal akımlar tarafından gayet güzel sahipleniyor. Çeşitli akımlar bu zihniyeti sürdürmeyi kendileri için bir büyük avantaj görüyorlar.

'Tek çıkış yeni başlangıç'

Tek çıkış yeni demokratik özgür bir başlangıçtır. Hepimizin birlikte düşünmeye ve yürümeye ihtiyacı vardır. Tekçi anlayıştan kurtulmak özgür toplum için şarttır. Eskiyi restore etmek çare değildir. Bir süre sonra aynı şey olmaktan mukadderdir. Bizim parti olarak amacımız iktidar bloğunun kurmaya çalıştığı bu rejimi engellemektir. Bütün toplumun kazanacağı siyasete ihtiyaç vardır." (Kısa Dalga)

Gündem