HDP Eş Genel Başkanı Buldan: “Kayyım atamaları HDP ile sınırlı kalmayacak”

HDP Eş Genel Başkanı Buldan: “Kayyım atamaları HDP ile sınırlı kalmayacak”
HDP’nin yerel yönetimler kurulu toplantısında konuşan Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gelişmelerin kayyımların HDP ile sınırlı kalmayacağını gösterdiğini söyledi.

HDP Yerel Yönetimler Kurulu online toplantıda belediye eşbaşkanlarıyla bir araya geldi. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında siyasal süreç, yerel yönetimlerin rolü ve sürece katılımı ve planlama gündemleri ile yapılan toplantının açılış konuşmasını Buldan ve Sancar yaptı. 

Toplantıda konuşan Mithat Sancar, “Kayyım rejimi yeni bir rejimin inşasının en kritik yöntemi ve can alıcı uygulamasıdır demiştik. Zaman içinde ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Keşke bu öngörümüz haklı çıkmasıydı” dedi. 

“İlla bir ittifaka dahil olmak gerekmiyor”

“HDP’yi Türkiye’yi yönetecek bir güç, yönetim dengelerini etkileyecek bir güç haline taşımamız gerekiyor” diyen Sancar “Bunun çeşitli formülleri olabilir, illa bir ittifaka dahil olarak gerçekleşecek diye bir şey yok. Tam tersine başka yöntemlerle de Türkiye'de yönetim formüllerinin vazgeçilmez aktörü olarak ortaya çıkmamız ve kendimizi bu şekilde yerleştirmemiz, konumlandırmamız gerekiyor. İşte ancak o zaman hem yerel yönetimlerde hem Türkiye’deki bütün sorun alanlarıyla ilgili politikalarda etkili oluruz” dedi.

Kayyım HDP ile sınırlı kalmayacak

Eş Genel Başkan Buldan ise kayyım uygulamasının HDP’li belediyeler ile başladığını belirterek “Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne kayyım atanması, yine CHP’li bazı belediyeler üzerinden kayyım atanması söylenti olsa da önümüzdeki süreçte Türkiye’nin her yerine, demokratik kitle örgütlerine sirayet edeceğini gösteriyor. Biz bunu daha önceden söylemiştik ve bugün haklı bir noktada olduğumuzu görüyoruz” dedi.

HDP’den yeni kampanya

Buldan ayrıca 8 Şubat’ta yeni bir kampanya başlatacaklarını belirterek  “Haziran ayına kadar sürecek olan 4-5 aylık bir kampanyadan bahsediyoruz. Bu kampanyanın 4 ana konusu tecrit, açlık grevleri, Kobanî davası ve AİHM kararıdır. Bütün bunların hem Kürtlerin hem de demokrasi güçlerinin gündeminde olması önemlidir. Bütün bu meseleler sadece Kürtleri ilgilendiren meseleler değil. Bir bütün olarak Türkiye’yi ilgilendiren meselelerdir” dedi.

Gündem