HDP ile Yeşil Sol Parti MYK’leri yol haritasını çizmek için bir araya geliyor

HDP ile Yeşil Sol Parti MYK’leri yol haritasını çizmek için bir araya geliyor
HDP ile Yeşil Sol Parti'nin MYK’leri, gelecek dönemin yol haritasını belirlemek için yarın toplanacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri yarın toplanıyor.

HDP Genel Merkez binasında yapılacak toplantıya HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın başkanlık edecek.

Saat 11.00’de başlaması planlanan toplantıda, 5 Temmuz’da başlayan halk toplantılarından çıkan öneriler değerlendirilecek ve yeni döneme dair tartışmalar yürütülecek. Ayrıca çalıştaylar ve konferansların takvimlendirilmesi gündeme gelecek.

"YSP" ile devam etme fikri masada

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre toplantının bir diğer önemli gündem maddesinin, kapatma tehdidi altında bulunan HDP'nin kongre süreci ile sahayı tamamen Yeşil Sol Parti’ye bırakıp bırakmayacağı değerlendirilecek. Bu kapsamda birden fazla seçeneğin masada olduğu öğrenildi. En güçlü seçeneğin HDP’nin varlığını koruyarak, aktif çalışmaların tamamının Yeşil Sol Parti ile sürdürmek olduğu belirtiliyor.

Toplantıda Yeşil Sol Parti’nin yeni bir yönetim ile kongre hazırlıklarını başlatması gündeme gelecek. Söz konusu kongrenin Eylül ayında yapılması öngörülüyor. Kongrede, Yeşil Sol Parti’nin isim değişikliği yapması da bekleniyor. (Kısa Dalga)

Gündem