HDP: İstanbul binamıza polis gözetiminde giren silahlı kişi kim?

HDP İstanbul il binasına polis gözetiminde silahlı bir kişinin girdiği açıklanarak görüntüler yayınlandı. Görüntülerde bina önünde plakasız bir araç da yer alıyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul il binasına 1 Mayıs tarihinde akşam üzeri saat 16.30 sıralarında kimliği belirsiz bir kişinin polis gözetiminde girdiği belirtildi.

İl binasının önüne gelen kişi, önce binanın karşısında duran iki sivile binayı göstererek, “Burası mı” şeklinde işaret ediyor. Görüntülerde bu kişi daha sonra binanın kapısına yönlendiği ve 7 dakika kaldıktan sonra çıktığı görülüyor.

Binadan çıkan bu kişi daha sonra polislerin yanına gidip bir süre konuştuktan sonra oradan uzaklaşıyor.

PLAKASIZ SİYAH ARABA

Görüntülerde dikkat çeken diğer bir detay ise, HDP il binasının önünde plakasız siyah bir aracın olması. Görüntülerde bu kişinin binaya girip polislerle konuşup gitmesinin ardından plakasız araçtan bir polis iniyor. Araçtan inen ve üzerinde polis kıyafeti olan bu kişi daha sonra, binaya giren kişinin konuştuğu polislerin yanına gidiyor. Burada polislerle bir süre konuştuktan sonra ayrılıyor.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu’de binaya giren bu kişinin belinde silah olduğunu görüntülerden anladıklarını söyledi.

Partililer ilçe binasına giren bu kişinin kamera görüntülerini paylaşarak, "Bu kişi kim" diye sordu. HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encu da, "1 Mayıs gününde parti binamıza giren bu şahıs kim? Hangi amaçla parti binamıza girmiştir? Polisle bağlantısı nedir? İçeri girerken eli ile gireceği yeri polislere onaylatması neyin göstergesidir?" sorularını sordu. (MA)

Gündem