'HDP, yerel seçimde aday çıkarma yolunda, ağırlıklı görüş bu yönde'

'HDP, yerel seçimde aday çıkarma yolunda, ağırlıklı görüş bu yönde'
HDP'nin 2024'deki yerel seçimlerde büyükşehirlerde aday çıkaracağı parti kaynakları tarafından ağırlıklı görüş olarak dile getirildi.

Kapatma davası nedeniyle HDP’nin çalışmalarını sürdürdüğü Yeşil Sol Parti’de, 2019’daki yerel seçimlerin aksine 2024’teki yerel seçimlerde tüm illerde aday çıkarma görüşü ağır basıyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; 2019’da bazı büyükşehirlerde aday çıkarılmamasını “istisna” olarak nitelendiren partide “tüm illerde aday çıkarma” düşüncesi dillendiriliyor. “Ülkeyi yönetme iddiasındaki her siyasi partinin hem milletvekilliği hem Cumhurbaşkanlığı hem de yerel yönetim seçimlerinde aday çıkarmasının olağan olduğunu, çıkarılmamasının ise istisna olacağını” vurgulayan parti yöneticileri, bu konuda henüz bir karar alınmadığını belirtiyor.

“Partide eğilim olduğunu, doğal olanın aday çıkarmak olduğunu” kaydeden parti kaynakları, “HDP aday çıkarmamalı gibi bir anlayış var, ona itiraz ediyoruz. Aday çıkarmak HDP’nin de hakkı. Yeri geldiğinde her şeyi gündeme alacağız. Stratejiyi masaya yatıracağız” değerlendirmesinde bulunuyor.

Konunun ancak kurultayın tamamlanmasıyla ele alınacağını aktaran kaynaklar, ittifaklara ya da diğer seçeneklere ise kapıyı kapatmış değil. (Kısa Dalga)

Gündem