HDP yöneticisi seçim usulsüzlüklerini sıraladı: Suç duyuruları yapılacak

HDP yöneticisi seçim usulsüzlüklerini sıraladı: Suç duyuruları yapılacak
HDP Seçim Koordinasyon Merkezi Sözcüsü ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, oy kullanma süreci devam ederken yaşanan usulsüzlükleri paylaştı.

Türkiye bugün hem cumhurbaşkanı hem de 28'inci dönem milletvekilleri için sandık başına gidiyor. Vatandaşlar saat 08:00'den itibaren oy vermeye başladı.

HDP Genel Merkezi’nde konuşan Tiryaki, şimdiye kadar ulaştıkları usulsüzlükleri paylaştı.

HDP'li sözcü, örnekleri şöyle sıraladı: "Sandık ve okullarda görevli polis memurlarının 142 no'lu belgeyi sandık görevlilerine teslim etmediğine dair duyumlar aldık. Bu açıkça hukuka aykırı.

Yeşil Sol Parti seçmeni olduğunu düşündüğümüz yaklaşık 2 bin kişinin Vatan Partisi’nin sandık görevlisi olarak yazıldığını öğrendik. Bu yurttaşlarımızın hiçbirisinin bu konuyla ilgili bir bilgisi yok. Bu işlemlere imza atan Vatan Partisi’nin yerel yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

'Açık oy kullanıldı'

Urfa’nın Siverek ilçesinin Çinhisar mahallesinde açık oy kullanıldığını tespit ettik. Bunun için gerekli hukuksal girişimlerde bulunduk. Ayrıca savcılıklara suç duyurusunda bulunacağız.

Adıyaman Kahta’ya bağlı Eskitaş köyünde AKP il başkanının kardeşleri jandarma görevlileri eşliğinde açık oy kullandırıldığını tespit ettik.

Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı bir mahallede AKP’liler topluca oy kullanmak istedi. Duruma müdahale eden müşahitlere AKP’li adayın yakınlarından oluşan onlarca kişilik grup müşahitlere fiili saldırıda bulundu. Saldırı esnasında iki arkadaşımız yaralandı.

Seçimde görevli her bir resmi görevliyi adil bir seçim gerçekleşmesi adına görevlerini yapmaya, iktidarın emir eri gibi davranmamaya ve bu konuda net bir tutum almaya davet ediyoruz. Unutulmasın ki halkın demokratik iradesine gölge düşürecek her işlem ileride adli soruşturmaya konu olacaktır.” (Kısa Dalga)

Gündem