HDP'den yargıya ‘Merdan Yanardağ’ çağrısı

HDP'den yargıya ‘Merdan Yanardağ’ çağrısı
HDP, “Yargının Sayın Öcalan’a uygulanan tecride eleştiri yapanlara karşı değil İmralı’da yasaları uygulamayanlara karşı harekete geçmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz” açıklaması yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yanardağ’a desteğini sunarken, RTÜK’e muhalif kanallar üzerindeki baskılara son vermesi çağrısında bulundu.

HDP’nin paylaşımı şöyle:

"Tele1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, insanlık dışı olan İmralı tecridi ile ilgili değerlendirmesi nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma süreci Türkiye’de yargı ve RTÜK’ün iktidarın politikalarına göre hareket ettiğini bir kez daha gösterdi. AKP iktidarı özgürlüklerin kullanılmasını engellemek için medya üzerinde ceza politikasını sürdürmektedir. RTÜK, bu tutumundan vazgeçmeli, muhalif kanallara yönelik baskıları sonlandırmalıdır. Yargının ise Sayın Öcalan’a uygulanan tecride eleştiri yapanlara karşı değil İmralı’da yasaları uygulamayanlara karşı harekete geçmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.”

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, Abdullah Öcalan’a yönelik tecrite dair sözleri nedeniyle kanal hakkında inceleme başlatıldığını açıklamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Yanardağ hakkında 'suçluyu övme' iddiasıyla soruşturma başlatmış, Yanardağ kanaldan gözaltına alınmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem