HDP'li Oya Ersoy görüntüleri paylaştı: HDP’nin Pazarcık’taki Kriz Koordinasyon Merkezi’ne 'kayyım' atandı

HDP'li Oya Ersoy görüntüleri paylaştı: HDP’nin Pazarcık’taki Kriz Koordinasyon Merkezi’ne 'kayyım' atandı
6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ilk depremin merkez üssü Pazarcık’ta yardım faaliyetleri için HDP’nin oluşturduğu Kriz Koordinasyon Merkezi’ne kaymakamlık tarafından 'kayyım' atandı. HDP'li Oya Ersoy, yardım malzemelerine el konuşan videoyu paylaştı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından bölgedeki dayanışma ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

HDP, 7.7 büyüklüğündeki ilk Kahramanmaraş depreminin merkez üssü Pazarcık’taki HDP'nin oluşturduğu Kriz Koordinasyon Merkezi’ne kaymakamlık tarafından 'kayyım' atanmak istendiğini belirtti.

HDP, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Pazarcık 10 gündür dayanışma ile ayakta duruyor. Dondurucu soğukta, zor koşullarda yardıma koşan insanlar kimi rahatsız eder? Elbette iktidarı! Pazarcık Hasankoca Köyü'nde kurulan Kriz Koordinasyon Merkezi'ne kayyım atanarak dayanışma malzemelerine el konulmak isteniyor!" ifadelerine yer verdi.

HDP tarfından paylaşılan videoda konuşan partili şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Pazarcık Kaymakamı geldi ve buraya kayyum atadığını söyledi. Yani 10 gündür hiçbir yerde olmayan kaymakam ve askerleri bugün buraya gelerek, dediler ki 'Siz artık dayanışma göstermeyeceksiniz'. Bu ülkede en zor zamanda birbirine kavuşması yasak arkadaşlar. Bu ülkede serebest oaln teş şey var; ölmek. Özgürsünüz ölmekte. Hemen ölebilirsiniz. Devlet bu konuda sizi güvence veriyor. Ama yaşayamazsınız. Yaşamak kayyum konusudur. Bugün burada kayyum size ölümün fetvasını vermiştir. Öldüremediklerimizi depremde burada soğuktan, açlıktan öldüreceğiz, buna da kimse engel olamaz diyor kaymakam."

HDP'li Oya Ersoy görüntüleri paylaştı: Malzemelere el kondu

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy Pazarcık Hasankoca Köyü'nde kurulan Kriz Koordinasyon Merkezi'ne kayyım atandığını ve askerlerin merkez toplanan malzemelere el koyduğu videoyu "Hasankoca Cemevi’ndeki Pazarcık Kriz Koordinasyon Merkezi’ne kayyum atandı! Günlerce Pazarcık’a gelmeyenler günlerdir dayanışma için halkının yanında olanları engelliyor, toplanan yardımlara el koyuyor! Dayanışmaya kayyum atanamaz!" notu ile paylaştı. (Kısa Dalga)

Gündem