HDP'nin İstanbul binasına aynı kişiden bir kez daha saldırı

HDP'nin İstanbul binasına aynı kişiden bir kez daha saldırı
HDP'nin İstanbul binasına saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınıp serbest bırakılan kişi, yaklaşık bir ay sonra yine binaya giderek kapı ve duvarları boyadı.

Çok sayıda suç kaydı bulunan bir kişi, 21 Şubat'ta HDP'nin il binasına girmiş, eşyaları dağıtmıştı. Gözaltına alınan zanlı, 22 Şubat'ta çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

HDP İstanbul Basın Komisyonu, bugünkü yazılı açıklamasında, aynı kişinin bugün bir kez daha saat 08:14'te il binasına kimse yokken giderek saldırıda bulunduğunu kaydetti.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "İlk saldırıdan sonra mahkemece serbest bırakılan şahıs kasıtlı bir şekilde birileri tarafından yönlendirilmektedir. Saldırganın tutuklanması gerekirken, mahkemece serbest bırakılması yaşanabilecek bütün olumsuzlukların ve provokasyonların önünü açmaktadır. Konuya ilişkin suç duyurusunda bulunacağız. Hukuki olarak gereği yapılmalı ve şahıs biran önce gözaltına alınarak tutuklanmalıdır. Hiçbir saldırı karşısında geri adım atmayacağımızın bilinmesini isteriz. Demokratik mücadelemiz devam edecek."

(Kısa Dalga)

Gündem