HDP’nin seçim bürosuna yapılan saldırıyı protesto edenlere hapis cezası

HDP’nin seçim bürosuna yapılan saldırıyı protesto edenlere hapis cezası
Tekirdağ'da 2015 yılında HDP’nin seçim bürosuna yapılan saldırıyı protesto eden DEM Parti ile EMEP’li üye ve yöneticilere 9 yıl sonra 5 ay hapis cezası verildi.

Tekirdağ'da 2015 yılında HDP’nin seçim bürosuna yapılan saldırıyı protesto edenler hakkında açılan davada 8 yıl sonra karar çıktı. Avukat Devrim Avcı, Anayasa Mahkemesine (AYM) uzun yargılamadan kaynaklı yapılan başvuruların sonucunda tazminat ödenmesi nedeniyle mahkemenin apar topar karar verdiğini aktardı.

Yürüyüş düzenlenmişti

Evrensel'den Damla Kırmızıtaş'ın haberine göre 15 Mayıs 2015 yılında Tekirdağ’ın Saray ilçesinde, HDP’nin seçim irtibat bürosunun açılışına yapılan saldırıya karşı düzenledikleri yürüyüşte gözaltına alınan HDP ve EMEP il yöneticilerinin davası sonuçlandı.

5 ay hapis

2016 yılında Çorlu 2. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davanın 26. celsesinde karar çıktı. Kararda, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu” gerekçe gösterilerek DEM Parti ile EMEP’li üye ve yöneticilere ayrı ayrı 5 ay hapis cezası verildi.

Olayın üzerinden 9 yıl geçti

Davanın avukatlarından Devrim Avcı, iki sanık hakkında ifadesi alınmak üzere yakalama kararı aldığını söyleyerek "Geçen her duruşma da yakalama olmadığı gerekçesiyle ertelendi. Biz yargılamanın uzamaması açısından yakalama kararı olan sanıklar ile ilgili dosyanın ayrılmasını talep ettik ama kabul edilmedi” dedi. Uzun yargılamadan kaynaklı AYM’ye yapılan başvurulardan tazminat kararı çıktığını hatırlatan Avcı, “Ondan sonra apar topar bir karar verildi. Diğer dosyayı ayırdı. Olayın üzerinden 9 yıl geçtikten sonra da 5 ay hapis cezasına karar verdi” dedi.

Gündem