HDP'ye göre AYM 'Seçimlere kadar her şeyi yapabilirim' mesajı verdi

HDP'ye göre AYM 'Seçimlere kadar her şeyi yapabilirim' mesajı verdi
HDP, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kapatma davasında sözlü savunmayı 3 ay ertelemek yerine 11 Nisan'a almasına tepki gösterdi.

AYM, HDP'nin kapatılmasına davasında partinin talebi üzerine sözlü savunmayı 14 Mart yerine 11 Nisan'da almaya karar verdi.

Ancak karar HDP'yi memnun etmedi.

Ankara'da gazetecilere konuşan HDP Başkanvekili Saruhan Oluç, AYM'nin bu kararla "Seçimlere kadar her şeyi yapabilirim" mesajı verdiğini söyledi.

Oluç, kendilerinin yılbaşından beri Türkiye'de seçim ortamına girildiğini vurguladıklarını belirterek "Dolayısıyla kapatma davasının sürüyor olması demek, seçimlerden önce doğrudan doğruya seçimlere müdahale edilmesi anlamına gelir" dedi.

HDP'li yönetici şunları ifade etti: "Dolayısıyla 'Bu mesele seçimlerden sonraya bırakılmalıdır' diye dilekçe de vermiştik, kabul edilmedi. Şimdi bir kez daha geçen hafta dilekçe verdik, deprem nedeniyle erteleme için. AYM ise 11 Nisan'a tarih verdi. Oysa biz üç ay erteleme istemiştik. Yani AYM bize demiş oluyor ki; ‘Ben seçimlere kadar her şeyi yapabilirim.’ Yani Demokles'in kılıcı olarak kapatma davası ve siyasi yasaklar bizim tepemizde durmaya devam edecek bu anlama geliyor."

Oluç, "HDP olarak seçim süreciyle ilgili kurumlarımızda bu son kararı değerlendireceğiz" ifadesini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem