HEDEP Milletvekili Aslan: Hristiyan öğrencilere din dersi dayatılıyor

HEDEP Milletvekili Aslan: Hristiyan öğrencilere din dersi dayatılıyor
HEDEP Milletvekili George Aslan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olmalarına rağmen 9. sınıflarda okuyan Hristiyan öğrencilere neden din içerikli dersler dayatılmaktadır?” diye sordu.

HEDEP Mardin Milletvekili George Aslan, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” dersinden muaf olmalarına rağmen seçmeli ders adı altında Hristiyan öğrencilere din derslerinin dayatıldığını belirtti.

Aslan, Hristiyan öğrencilerin mağduriyetini Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde ilkokul, ortaokul ve liselerdeki din derslerinin saatlerinin her geçen yıl arttırıldığını, seçmeli din derslerinin de fiili olarak zorunlu hale getirildiğini belirtti.

Aslan, şöyle dedi:

“2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılında liselerdeki din dersleri sekiz saat zorunlu, dört saat zorunlu seçmeli, dört saat de tercihe bağlı seçmeli olmak üzere haftada 16 saate yükseltilmiştir. 9, 10, 11 ve 12. sınıfların 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı ders programında “Din, Ahlak ve Değer” başlığı altında yer alan “Kuran-ı Kerim”, “Peygamberimizin Hayatı” ve “Temel Dini Bilgiler” derslerinden en az birinin seçilmesi zorunlu hale getirilmiştir. 10, 11 ve 12. sınıflarda okuyan Hristiyan öğrenciler için söz konusu din dersleri dışında öğrencilerin farklı alanlardan seçebilecekleri alternatif dersler mevcutken 9. sınıflardakiler için dini dersler dışında herhangi bir seçenek tanınmamaktadır.”

“Muaf olmalarına rağmen dayatılıyor”

“Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olmalarına rağmen seçmeli ders adı altında Hristiyan öğrencilere din derslerini dayatan bu uygulamaya son verilmeli” diyen Aslan, Bakan Tekin’e “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olmalarına rağmen 9. sınıflarda okuyan Hristiyan öğrencilere neden din içerikli dersler dayatılmaktadır? Okullardaki seçmeli dini ders programları belirlenirken neden Hristiyan öğrencilerin durumu göz önünde bulundurulmamaktadır? Hristiyan öğrencilerin mağduriyetini gidermek için din dersleri dışında öğrencilerin seçebilecekleri farklı dersler de eklenecek midir?” sorularını yöneltti. (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem