HEDEP vekili Doğan: Salih Müslim'le röportaja gittiğimde beni Dışişleri yetkilileri karşıladı

HEDEP vekili Doğan: Salih Müslim'le röportaja gittiğimde beni Dışişleri yetkilileri karşıladı
HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’in Türkiye’de kırmızı halı ile karşılandığı dönemde söyleşi yapmak için yanına gittiğinde Dışişleri yetkililerinin kendisini karşıladığını söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Dışişleri Bakanlığı bütçe toplantısında konuşan HEDEP Sözcüsü ve Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan da söz aldı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre konuşmasında Dışişleri Bakanlığı’nın politikalarına tepki gösteren Doğan, Hakan Fidan’a, “Sunumuzda yer alan hususları merak edip, araştırdım kelimesi var mı diye. Yok. Kaç kez terör kelimesi var diye baktım. Birçok defa vardı. Kürtleri içeride ve dışarıda görmezden gelmek bakanlığınızın yeni dönem politikası mı? Bunun için mi kullanmıyorsunuz? Yoksa Kürt meselesinin çözüldüğünü mü düşünüyorsunuz? Kürt meselesi yalnızca bir iç sorunumuz değil. Artık bölgesel ve uluslararası barışa katkısı açısından çözümü çok mühim bir mesele” dedi.

'Biz Kürt düşmanlığı diyoruz siz hop oturup hop kalkıyorsunuz'

Hakan Fidan’a, "Bölge ve dünya barışına katkı sunacak bir demokratik teklifiniz var mı? Yoksa neden?” diye soran Doğan, "Türkiye son yıllarda çözümün değil daha çok sorunun bir parçası haline geldi. Sorun yaratıcı bir rol alıyor. Ortadoğu’daki tablo, iş birliğini artık mecburi kılıyor. Bu daha önce deneyimlendi. Birlikte yaşayan halkların kazanmasını sağlayacak. Çatışma ve karşıtlık kaybettiriyor. Biz Kürt düşmanlığı diyoruz siz hop oturup hop kalkıyorsunuz. İsterseniz Kürt karşıtlığı diyelim. Ne dersek diyelim burada halklara kazandıran bir durum söz konusu değildir. Biz de bölge halklarına kazandıran bir tutumun ortaya çıkmasını istiyoruz" sözlerini sarf etti.

'O gün kırmızı hayla karşılanan Salih Müslim neden terörist oldu?'

Türkiye’nin, geçen zaman içerisinde politikasının değiştiğini ve Federe Kürdistan’ı düşman gördüğünü ancak şu anda ise “tek müttefik” olarak değerlendirdiğini vurgulayan Doğan, “Dün bir karabasan gibi- olur ya Irak’ta federatif bir Kürdistan oluşursa ne yaparız- diye konuşuluyordu. Bu neden bugün Suriye için konuşabileceğimiz bir şey olmasın? Niye müttefik olmasın Kuzey ve Doğu Suriye? Daha önce çokça konuşuldu. Sayın Öcalan tarafından da. PYD Eşbakanı bizzat bana verdiği söyleşide, Türkiye’ye dört kez geldiğini söyledi. İMC TV’de, bana verdiği bu söyleşi Dışişleri Bakanlığı’nın eşliğinde oldu. Ben Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından karşılandım Şu anda PYD Eşbaşkanı Salih Müslim kırmızı bültenle arandı. Neden terörist oldu Salih Müslim? O gün kırmızı halı ile karşılanan Salih Müslim bugün kırmızı bültenle aranan bir insana neden ve nasıl dönüştü?” diye konuştu.

Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dün Irak Kürdistan’ına karabasan muamelesi yapılıyordu bugün müttefikliği ile övünülüyor. Bunu Suriye Kürdistan’ı için talep etmek ya da Kuzey ve Doğu Suriye için istemek çatışma değil de uzlaşı dilemek niye problem oluyor? Bizim savaşa ayrılan bütçe ile ne kadar çok çocuğun hayata tutabileceğimiz tecrübe ile sabit değil mi? Bugün çocuk hakları günü. Bugün Gazze’de ölen çocuklar çatışma bütçesinin zararlarını göstermiyor mu? O halde konuşmaktan niye bu kadar korkuyoruz?” (Kısa Dalga)

Gündem