HEDEP'li Gergerlioğlu, Bahçeli'yi eleştirdi, MHP masalarından tehdit ve hakaret yükseldi

HEDEP'li Gergerlioğlu, Bahçeli'yi eleştirdi, MHP masalarından tehdit ve hakaret yükseldi
MHP Gelen Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Meclis Grup Toplantısı'nda Anayasa Mahkemesi ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu hedef alması TBMM'nin de gündemine geldi. Gergerlioğlu kendisini eleştiren Bahçeli'ye "Bu hakaret ve iftiraları misliyle Bahçeli’ye iade ediyorum" derken MHP sıralarından tehdit ve hakaretler yükseldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin bugünkü grup toplantısında Anayasa Mahkemesi'ni eleştirirken “Leyla Güven, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Figen Yüksekdağ, Can Dündar başta olmak üzere PKK'lı ve FETÖ'cülere hak ihlali kararıyla can simidi uzatan Anayasa Mahkemesidir. Dağda, ovada, sınır içinde, sınır ötesinde başını ezdiğimiz hainlerin sırtını sıvazlayan Anayasa Mahkemesidir” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli’nin sözlerine tepki gösteren HEDEP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na, MHP’liler hakaretle karşılık verdi. Gergerlioğlu, “Haddinizi bilin” diyerek, tepki gösterdi.

Meclis Genel Kurulu’nda gündem dışı bölümünde söz alan Gergerlioğlu, Bahçeli’nin kendilerine iftira attığını belirtti.

Gergerlioğlu, “Bu hakaret ve iftiraları misliyle Bahçeli’ye iade ediyorum. Halkın vekiline hakaret halka hakarettir. Bahçeli talimatlarını Mustafa Şentop’a dinleterek vekilliğimi düşünüp adalet nöbetimde beni Meclisten çıkarsa da AYM’nin 15-0 oy birliği kararıyla Meclise döndüm, hadsizliği ve zulmü yendim; halkımızla beraber yendik. Hukuka çarpacaksın Bahçeli! Hazmedeceksin Bahçeli! Haddini bileceksin Bahçeli!. Anayasa’yı ve Anayasa Mahkemesini tanıyıp yerine oturacaksın Bahçeli! Soyadımı bile doğru telaffuz edemeyen Bahçeli, Türkçe öğren de gel! Sen önce Sinan Ateş’in katilinin niye Olcay Kılavuz’un evinde çıktığını, mafya lideri Alaattin Çakıcı’yla niye hep pozlarının çıktığını açıkla!” sözlerini sarf etti.

'Kimsin sen! ‘Hadi dışarıda görüşürüz’ diyorsun!'

Gergerlioğlu’nun konuşması sırasında MHP sırasından “Akılı ol” ifadeleriyle sataşma geldi. Söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Gergerlioğlu’na hakaret edenler arasındaydı.

Gergerlioğlu’nun sözlerinin ardından MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, yerinden söz aldı. Akçay, “Bu, biraz evvel, yerinden konuşma yapan Gergerlioğlu’nun bütün bu hadsiz sözlerini misliyle, misliyle kendisine iade ediyoruz. Ve en kısa sürede de psikiyatrik tedavi görmesini salık veriyorum. Yani bu, psikolojik dengesi bozulmuş…” diye konuştu.

Gergerlioğlu’nun kendisine yöneltilen sözlere, “Halkın vekiline hakaret edemezsin Sayın Akçay. Ona, buna hakaret eden bir lideriniz olmasın. Sabah akşam herkese hakaret ediyorsunuz ya! Ülkenin yarısını terörist ilan ettiniz; Allah’tan korkun! ‘Akıllı ol!’ diyerek kimseyi tehdit de edemezsin sen; sen kimsin ya! Kimsin sen! ‘Hadi dışarıda görüşürüz.’ diyorsun, öyle mi? Haddinizi bilin ya! Ne biçim partisiniz, ne biçim insansınız siz ya” karşılığını verdi.

MHP’li Akçay, Genel Kurul’da Gergerlioğlu’na, “Sen aşağılık bir insansın, terbiyesiz, haysiyetsiz, aşağılık!” dedi. Bunun üzerine HEDEP’li ve MHP’li vekiller birbirinin üzerine yürüdü. Meclisi yöneten HEDEP Meclis Grup Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, oturuma 10 dakika ara verdi. (Kısa Dalga)

Gündem