'Helalleşmek' isteyen eski Kızılay Başkanı'na CHP'li vekilden yanıt: Sen git önce kimsesizler mezarlığında yatanlar ile helalleş

'Helalleşmek' isteyen eski Kızılay Başkanı'na CHP'li vekilden yanıt: Sen git önce kimsesizler mezarlığında yatanlar ile helalleş
Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinden birkaç gün önce istifa eden ve deprem bölgesine satılan çadırlarla gündem olan eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Kemal Kılıçdaroğlu’na “helalleşme” çağrısı yaptı. Kınık’a tepki gösteren CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Sen git önce deprem bölgesinde kimsesizler mezarlığında yatanlar ile helalleş” dedi.

Kerem Kınık, Twitter hesabından CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik bir paylaşımda bulundu. Kınık Kılıçdaroğlu’nun Kızılaycılarla ‘helalleşmesi’ gerektiğini söyledi.

Kınık’ın söz konusu paylaşımı şu şekilde:

“Eveet Kemal bey, durumunuzu anlayabiliyorum, gerçekten zordasınız.

Kampanyanızda afetzedelere kan ve çadır sattığımızı söyleyerek gerçekleri çarpıttınız. Oysa ki SGK Genel Müdürlüğünüz esnasında mevcut kan uygulamasını siz yapmıştınız. Kızılay’ın afetzedelere hiç bir şey satmadığını da gayet iyi biliyordunuz. 99 Marmara depreminde sizin zihniyetinizi paylaşan ve kazanırsanız Kızılay’ı tekrar onlara teslim edeceğinizi söylediğiniz sorumluların 90bin çadırı bile tedarik edemediğini ama bu depremde 900bin çadırı sahaya kurduğumuzu da çok iyi biliyordunuz.

kkk.png

Bunu en çok da afetzedeler biliyordu ve büyük acılar yaşayan o insanlar dünya afet müdahale tarihine fedakâr ve başarılı bir seferberlik çabası olarak geçecek faaliyetleri karalamanıza izin vermeyip sandıkta size gereken cevaplarını çok açık verdiler. Bana ulaşan ve gerçeği bilen yüzlerce CHP seçmeni ve bağışçısıyla gönüllüsüyle çalışanıyla faydalanıcısıyla yüzbinlerce Kızılaycı bize yaptığınız haksız saldırılar nedeni ile kırgınlıklarını, öfkelerini ve sandıkta verecekleri cevaplarını paylaştılar.

Şimdi sizin bana yaptığınız çağrıları ve saldırıları benim size yapmam hem yakışık almaz hem de benim vazifem değil. Ama eğer samimi iseniz Kızılaycılarla helalleşmelisiniz ve Kızılay camiasından da özür dilemelisiniz.

'Utanma da yok'

Depremzedelere çadır sattığı için görevden alınan Kerem Kınık’ın Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise şunları dile getirdi:

resim-2023-05-31-205748581.png

“Sen git önce deprem bölgesinde kimsesizler mezarlığında yatanlar ile helalleş. Milletten bedava aldığın kanı hangi ürünlere ayırıp hangi isimler altında kamu ve özel hastanelere kaça sattığını da anlat. Sakın bana kit parası sarf malzemesi falan anlatma. Hangi işin kaç TL olduğunu, üstelik bunları kamu eliyle ücretsiz yapmak zorunda olduğunu, bu kirli ticaretin üstüne özel sağlık kurumlarının ilave olarak ne kadar daha ücret aldığını, buna sebep olanın bile senin ilk faturan olduğunu da konuşalım. Faturaları suratına vurayım diyecem de utanma yok ki, havaya doğru sallayım daha iyi, havanın bile bir ağırlığı var.”

Gündem