Hem ehliyetsiz, hem alkollüydü: 25 yaşındaki gencin yatalak kaldığı kazada 4,5 yıla kadar hapis istemi

Hem ehliyetsiz, hem alkollüydü: 25 yaşındaki gencin yatalak kaldığı kazada 4,5 yıla kadar hapis istemi
İzmir'de içki içip ehliyetsiz sürdüğü araçla çarptığı 25 yaşındaki Dilara Aldanoğlu'nun yatağa bağımlı hale gelmesine neden olan sürücüye 4,5 yıla kadar hapis istendi.

27 yaşındaki İsa Eyice, 31 Aralık 2021'de 35 BAF 500 plakalı hafif ticari aracıyla Sude Solak'ın kullandığı motosikletle çarpıştı.

Solak ile motosikletin arkasında kasksız oturan Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden araştırma görevlisi Dilara Aldanoğlu, çarpışmanın etkisiyle yola fırladı.

Beyin kanaması geçirdi

Sağlık ekipleri Solak ve Aldanoğlu'nu Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Solak, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Beyin travması ve buna bağlı kanama geçiren ağır yaralı Dilara Aldanoğlu, Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Solunum cihazına bağlı ve bilinci kapalı yaşayan Aldanoğlu, 7,5 ay hastanede tedavi gördü. Aldanoğlu'nun sonrasında tedavisine evinde devam edilmeye başlandı.

Ailesi için İzmir'deymiş

Hemşirelik eğitimi alan Aldanoğlu'nun yılbaşında ailesine sürpriz yapmak için İzmir'e gittiği belirtildi.

Kazadan sonra gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen hafif ticari araç sürücüsü İsa Eyice serbest bırakıldı.

Tekrar tutuklanmış

Eyice'nin işlediği bir suçtan dolayı cezaevinde olduğu, sonrasında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Kazadan sonraki süreçte ise Eyice'nin iyi halini bozduğu için tekrar tutuklandığı belirtildi.

Aldanoğlu'nun ve Solak'ın bulunduğu motosiklete çarparak yaralanmalarına yol açan sürücü Eyice hakkında iddianame hazırlandı.

Hatalı davranmış

Eyice'ye 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına yol açma' suçundan 4,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Eyice'nin kavşakta hız kesmediği, yola başka aracın gelip gelmediğini kontrol etmeden geçiş üstünlüğü kuralına uymadığına dikkat çekildi.

'Karşı taraf kusurlu'

Trafik bilirkişi raporuna göre Eyice'nin kazanın yaşanmasında kusurlu olduğunun belirlendiğine yer verildi.

Alkol ölçüm raporuna göre Eyice'nin kullandığı aracın ruhsatta ticari olarak kayıtlı olması nedeniyle 0.20'lik alkol sınırını 0.23 promille aştığı da belirtildi.

Eyice'nin savunmasında; karşı tarafın kusurlu olduğunu düşündüğünü söylediği de iddianamede yer aldı.

İki katı ceza istemi

Dilara Aldanoğlu'nun ailesinin avukatı Gökay Başar şunları söyledi: "Her ne kadar iddianamede sanığın bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma suçundan 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişse de, sanığın eylemleri ve eylemi yerine getirirken ki hal ve durumu nedeniyle olası kastla 9 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istiyoruz. Çünkü olay yerinde tutulan trafik kaza tespit tutanağından sanığın ehliyetinin olmadığı, olay anında yasal sınıra göre alkollü olduğu, herhangi bir fren izinin veya neticesini engelleme çabasının bulunmadığı anlaşılmaktadır." (DHA)

Gündem