Hendek'teki havai fişek fabrikasında hayatını kaybeden işçiler anıldı

Hendek'teki havai fişek fabrikasında hayatını kaybeden işçiler anıldı
Sakarya Hendek’te, hava fişek fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçiler için aileler ve avukatlar, fabrika sahasında anma düzenledi.

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda meydana gelen ve 7 işçinin hayatını kaybetmesine, 128 işçinin yaralanmasına neden olan patlamanın üzerinden üç yıl geçti.

7 işçinin hayatını kaybettiği fabrika önünde toplanan aileler anma düzenledi.

"Hendek için adalet" pankartı açan aileler, davanın avukatlığını yaparken Gezi davası nedeniyle tutuklanan ve milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ı da unutmadı. Anmada Can Atalay'ın fotoğrafları ile "Can Atalay'a özgürlük" yazılı pankart taşındı.

Anmaya Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık’ın yanı sıra Sakarya il örgütü ve parti avukatları da katıldı.

Can Atalay: Ateş düştüğü yeri yakıyor, işte buradalar, hala yanıyor

hendek2.jpeg

Anmada, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Atalay'ın mesajı okundu. Can Atalay'ın avukatlarından Akçay Taşçı tarafından okunan mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Biz; Ferizli’de, duruşma salonunda, işçi sınıfımızdan öğrendik. "Hiçbir işin fıtratında ölüm yoktur; risk vardır, önlem vardır." İnsan canını hiçe sayan, işçiyi en ucuz maliyet kalemi olarak görenin, imanının ancak paraya olduğunu biz Sakarya’da, fabrikanın önünde işittik. Türkiye’nin geleceğine yazılı davalar var; Sakarya Hendek bunların en başta gelenlerinden. Türkiye’nin geleceğinde yurttaşın, işçinin canını sakınmayı en başa yazmak, yoksulluğun her türden istismarına son vermek var.

Ateş düştüğü yeri yakıyor, işte buradalar, hala yanıyor. Ama bu insanlar, başka ateşler düşmesin diye feryatlarını herkese işittirdiler; cenazelerinin arkasından ne davayı ne de adalet mücadelesini eksik etmediler.

Erhan Ateş, Halis Yılmaz, Havva Çelik, Muhammet Seyfi Çanakçı, Ramazan Kor ve Sabahattin Tepeçınar; bu insanlar Türkiye’nin eşit, özgür ve adil geleceğine yazılılar." (ANKA)

Gündem