Henri Barkey, yemek yediği gazeteciyi açıkladı: AKP medyası Osman Kavala ile tesadüfen karşılaşmamı büyük bir komploya çevirdi

Henri Barkey, yemek yediği gazeteciyi açıkladı: AKP medyası Osman Kavala ile tesadüfen karşılaşmamı büyük bir komploya çevirdi
Eski CIA Danışmanı Henri Barkey, 18 Temmuz 2016'da Karaköy'de yemek yediği gazetecinin Aslı Aydıntaşbaş olduğunu açıkladı. Barkey, Kavala'nın tutukluluğunun devamı için "absürd ve uydurma" açıklamasını yaptı.

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilen iş insanı Osman Kavala, CIA’de bir dönem danışmanlık yapan Henri Barkey ile yemek yediği gerekçe gösterilerek casusluk suçlamasıyla yeniden tutuklanmış, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı.

Henri Barkey, o gece yemek yediği kişinin Osman Kavala değil gazeteci olduğunu söylemişti.

Barkey, bugün Twitter'dan o gazetecinin Aslı Aydıntaşbaş olduğunu açıkladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Türk medyasında son günlerde çıkan haberler ile alakalı bir açıklama yapmak istedim. 18 Temmuz 2016 akşamı Karaköy Lokantası'nda arkadaşım, gazeteci Aslı Aydıntaşbaş ile baş başa yemek yemek için gittim.

Aynı akşam sivil toplum lideri Osman Kavala ile Karaköy Lokantası'nda tesadüfen karşılaştık. Kendisi ile birkaç dakika sohbet ettikten sonra Aslı Aydıntaşbaş ile yemeğe oturdum.

2018 itibarıyla AKP medyası, Osman Kavala ile yaşadığım bu tesadüf karşılaşmayı büyük bir komploya çevirdi. Ekim 2020'de ise savcılık absürt ve uydurma bir iddianame ile Sayın Kavala ve beni darbe planlamak ile suçladı. O tarih itibarıyla Sayın Kavala halihazırda hapisteydi ve bu yine iddianame tutukluluk halinin devam etmesi için kullanılan bir hileydi.

Gerçekleri inkar etmek için hakikati değiştirmez. Basit bir akşam yemeğinin bile böyle büyük bir tartışma konusu haline gelmesi, Türkiye'deki gidişatın ne kadar üzücü olduğunun bir ispatıdır."

AYDINTAŞBAŞ: OLAYLA İLGİM YOK

CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan o gece Henri Barkey ile yemek yiyen gazetecinin Aslı Aydıntaşbaş olduğunu öne sürdü. Aydıntaşbaş, "Böyle bir iddia var ama bu olayla bir ilgim yok” demişti. (Kısa Dalga)

Gündem