Herson Limanı'nda Türk gemileri bombardımandan zarar gördü

Herson Limanı'nda Türk gemileri bombardımandan zarar gördü
Ukrayna'nın güneyinde bulunan Herson kentinin limanındaki Türk gemisi, bombardıman sonucu hasar aldı.

Ukrayna'nın Herson Limanı'nda bekleyen Türk gemileri, atılan füzeler nedeniyle hasar gördü.

Tuzla adlı geminin yanı sıra Ferahnaz gemisinde de hasar oluştu.

Ferahnaz gemisinin bağlı olduğu Çakıroğlu Denizcilik yetkilisi Hüseyin Çebi, geminin bir senedir limanda mahsur kaldığını ifade etti.

Çebi, dün limana atılan bombanın sonucu Tuzla'nın isabet alarak yandığını ve müdahale edilemediğini belirterek, bombardımanın kendi gemileriyle alakalarının olmadığını kaydetti.

Çebi, şunları söyledi: "Tabii oradan sıçrayan bazı şarapnel parçaları, gemide bazı hasarlara neden oldu. Ama bu bizim geminin hareketiyle alakalı bir sakınca teşkil etmiyor. Maalesef diğer gemideki bu sıkıntısından dolayı elbette biz de çok üzüntülü ve endişeliyiz. Çünkü bugün o gemiye gelen isabet yarın bizim gemiye de gelebilir korkusu içindeyiz."

Gemide sadece kaptan kaldı

Herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bilgisinin gelmediğini belirten Çebi, şu bilgiyi verdi: "Aynı limanda gemiler yan yana. Bir kısmı yanaşık bir kısmı da demir bölgesinde. Tuzla gemisi de yanaşmış bir durumdaydı ve isabet aldı. Herhangi bir yaralı veya can kaybı bilgisi bize de gelmedi. Biz bilgileri bizim gemimizin tek personeli var şu anda, kaptanımız ondan alıyoruz. Şu anda kendisi de güvenli bir bölgede olayları takip etmekte. Size aktardığım bilgiler zaten onun ağzında alınmış bilgiler." (DHA)

Gündem