Hikmet Karaman'a hakaret edip 'Sus, kel!' demişti: 1.740 lira ceza verildi

Hikmet Karaman'a hakaret edip 'Sus, kel!' demişti: 1.740 lira ceza verildi
Kayserispor'da teknik direktörüyken Hikmet Karaman'a küfredip "Sus kel" yazan sanığa 87 adli gün karşılığı 1740 TL para cezası verildi.

Kayserispor'un eski teknik direktörü Hikmet Karaman, Mart 2022'de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Fatih D. isimli bir kişi ise söz konusu paylaşımın altına küfürlü yorum, ardından da "Sus kel" yazdı.

Şikayet üzerine şüpheli Fatih D. hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma yürütülerek iddianame düzenlendi.

İddianame kapsamında, 'sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Özür diledi, 'Pişmanım' dedi

Kayseri 12'nci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına sanık Fatih D. katılmadı. Hikmet Karaman'ın avukatı ise salonda hazır bulundu.

Sanık Fatih D., önceki ifadesinde, "Söz konusu sosyal medya hesabı bana ait. İddia edilen paylaşımları yaptığım için çok pişmanım. Hikmet Karaman'dan da özür dilerim" dedi.

Para cezası çıktı

Mahkeme hakimi Birol Küçük, sanık Fatih D.'yi, 'sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçundan 87 adli gün karşılığı 1.740 TL para cezasına çarptırdı.

Hakim sanığın sabıkasız olması nedeniyle cezasının hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi. (DHA)

Gündem