Hiranur sitesi, bir öyle bir böyle: Şimdi de ‘hacklendik’ dediler!

Hiranur sitesi, bir öyle bir böyle: Şimdi de ‘hacklendik’ dediler!
İstismar davasının odağındaki Hiranur Vakfı, şimdi de internet sitesinin “hacklendiğini” iddia etti. Vakıf bu notu, hacklendiğini ileri sürdüğü sitesinden duyurdu.

Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, 6 yaşındaki kızını evlendirdiği iddialarının ardından önce Gümüşel’in ismini sitedeki paylaşımlardan silen, sonra ‘bu aile için vaka’ dedikten sonra internet sitesine “bakımda” notu düşerek kapatan Hiranur Vakfı şimdi de sitesinin “hacklendiğini” iddia etti. Vakıf, “hacklenme” notunu “hacklendik” diye kendi sitesinin açılış sayfasında duyurdu.

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı HGK’yı 6 yaşındayken, müridi Kadir İstekli ile ‘evlendirmesi’yle ortaya çıkan istirmar iddialarından sonra vakfın internet sitesinde ilginç gelişmeler yaşandı.

Vakıf, iddiaların kamuoyuna yansımasından hemen sonra, kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in isminin geçtiği paylaşımları internet sitesinden kaldıran Hiranur Vakfı, tepkiler artınca önce sitesini kapattı. O dönemde siteye ulaşmak isteyen bir kişi, sadece “Bakımda” sözcüğünün bulunduğu bir sayfa ile karşılaşıyordu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından binası mühürlenen Hiranur Vakfı’nın internet sitesinde şimdi de ilginç bir gelişme oldu.

Vakıf, kendi internet sitesinden, o sitesinin ‘hacklendiğini’ duyurdu! Vakfın sitesine ulaşmaya çalışan bir kişi şimdi sitede, o sitenin hacklendiğinin duyurulduğu notunu görüyor. Vakıf, ‘hacklendiği’ni duyurduğu sitesinde, koyu renk yazıyla, ‘yapılan yayınların maksatlı olduğu ve bunlara itibar edilmemesi’ uyarısı yapmayı ihmal etmemiş(!)

Hiranur Vakfı’nın internet sitesinde şu not yer alıyor:

“Sitemiz hacklenmiştir.
Tarafımızdan kontrol sağlandıktan sonra tekrar yayına alınacaktır.
Lütfen yanlış ve maksatlı bilgilere itibar etmeyiniz.”

Gündem