Hrant Dink, katledildiği yerde anıldı... Özgür Özel: Hrant'ın ve tüm mağdurların davasına sahip çıkın

Hrant Dink, katledildiği yerde anıldı... Özgür Özel: Hrant'ın ve tüm mağdurların davasına sahip çıkın
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i katleden Ogün Samast’ın tahliye edilmesinin ardından, Dink'in arkadaşlarının çağrısı üzerine Sebat Apartmanı önünde anma töreni düzenlendi. Törene katılan ve konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Hrant'ın ve tüm mağdurların davasına sahip çıkın” çağrısında bulundu.

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın serbest bırakılmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Hrant'ın Arkadaşları'nın çağrısı üzerine Dink Ailesi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in yanı sıra çok sayıda siyasetçi ve yurttaş bugün Sebat Apartmanı önünde düzenlenen anmaya katıldı.

‘Cinayetin arkasındaki karanlığa bakılmadı’

ekran-resmi-2023-11-18-16-18-45.png

Hrant'ın Arkadaşları'ndan Bülent Aydın, şunları kaydetti:

"Bu cinayetin arkasındaki karanlığa bakılmadı. Biz bu karanlık cinayetin arkasındaki kötülük ortaya çıkarılana kadar, bu alçak cinayet karışan herkes yargılanana kadar ve bu kötülükle yüzleşme sağlanana kadar bu davanın peşini bırakmayacağız."

Özel: Karşımızdaki kötülük, katillerine sahip çıkıyor

ekran-resmi-2023-11-18-16-19-01.png

CHP Lideri Özel ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bugün Hrant’ın arkadaşlarının çağrısı ile buradayız. Bir derin güç, hepimize had bildiriyor. Elbette en çok Ermeni cemaatini yaralıyor, üzüyor, tedirgin ediyor. Türkiye’deki tüm muhaliflere şunu söylüyorlar: ‘Biz buradayız’ diyorlar. ‘Günü geldiğinde katilimize de sahip çıkarız’ diyorlar. Kötülük, katiline sahip çıkıyorsa; tüm iyi insanları Hrant’ın davasına, bütün mağdurların davalarına, Türkiye’deki insan hakları sorunlarına, Türkiye’deki bütün eşitsizliklere karşı birleşmeye davet ediyorum. Karşımızdaki kötülük ve derin güçler, katillerine sahip çıkıyorlar. Bütün iyi insanlar birbirine ve adalet arayışına sahip çıksın.” (Kısa Dalga)

Gündem