Hrant Dink suikastinin tetikçisi Ogün Samast'ın yargılandığı dava ertelendi

Hrant Dink suikastinin tetikçisi Ogün Samast'ın yargılandığı dava ertelendi
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i 2007'de silahla vurarak öldüren Ogün Samast'a, tahliyesinin ardından yeni dava açıldı. Samast'ın yeniden yargılandığı dava 12 Haziran'a ertelendi.

Hrant Dink suikastı tetikçisi Ogün Samast, hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütü adına suç işlemek' suçlamasıyla İstanbul 14'ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya SEGBİS üzerinden katılmak için Trabzon Adliyesi'ne geldi.

Dava 12 Haziran'da görülecek

Duruşmaya Hrant Dink ailesi avukatlarından Hülya Deveci ve Sebu Aslangil duruşmada hazır bulunuyor. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve Hrant'ın Arkadaşları duruşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Tetikçi Ogün Samast da davada sanıklar arasında. Samast’ın 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapsi istenen dava duruşması 12 Haziran'a ertelendi.

Mahkeme tanıkların dinlenmesi talep edildi

Ogün Samast'ın yeniden yargılandığı davaya tanıklardan Mehmet Aksu'nun ifadesi ile başlandı. 11 sanık ifadesi alındıktan sonra talepleri soruldu ve ara karara geçildi. Mahkeme, sanık Erhan Tuncel'in dönemin Trabzon istihbarat Şube Müdürü Engin Dinç'in dinlemesi talebini reddetti. Mahkeme tanık Ali Fuat Akdağ'ın dinlemesi talebiyle dava 12 Haziran 2024 tarihine ertelendi.

60449.jpeg

12 Yıla kadar hapsi isteniyor

Hrant Dink suikastinin tetikçisi Ogün Samast, Bolu F Tipi Cezaevi’nden koşullu salıverilme kapsamında 15 Kasım 2023'te tahliye edildi. Tahliyesinin ardından Samast hakkında ‘Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlanarak 17 Kasım'da iddianame düzenlendi.

İddianamede, Ogün Samast'ın 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi. Dosya daha sonra hukuki ve fiili irtibat nedeniyle İstanbul 14'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de arasında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı davayla birleştirildi.

Ogün Samast, İstanbul 14'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya SEGBİS üzerinden katılmak için Trabzon Adliyesi'ne geldi. Siyah takım elbise giyinerek, adliyeye erken gelen Samast, duruşma için 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi salonuna geçti.

Hrant Dink cinayeti davasında 5'i polis 12 sanığın tekrar yargılandığı davada bugün savcının mütalaa açıklanması bekleniyor. Tetikçi Ogün Samast da davada sanıklar arasında. Samast’ın 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapsi isteniyor. (Kısa Dalga)

Gündem