HSK, eşini öldüren hakim için yayınladığı "sayın"lı mesajını sildi

HSK, eşini öldüren hakim için yayınladığı "sayın"lı mesajını sildi
Hakimler ve Savcılar Kurulu internet sitesinde, eşini öldürdükten sonra intihar eden Adalet Bakanlığı Daire Başkanı için önce “sayın” diyerek “Allah’tan rahmet” dilemişti, gelen tepkiler üzerine o mesajını sildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), eşini öldürdükten sonra intihar eden hakim için önce “sayın” kelimesini kullanarak taziye mesajı yayınlamıştı. Kurul, resmi internet sitesinden yayınladığı başsağlığı mesajında, Adalet Bakanlığı’nda Daire Başkanı olarak görev yapan ve eski Alperen Ocakları Genel Başkanı olan Hakim Serkan Tüzün’ün ölümünden “duyulan üzüntü”yü dile getirmişti.

Kurul’un taziye mesajında, Tüzün’ün katlettiği, aynı zamanda bir hukukçu olan eşi İlksen Tüzün’ün hiç adı geçmemiş, “yakınlarına başsağlığı” dilenmişti.

Kurul’un resmi internet sitesinden kaldırdığı taziye mesajında şöyle denilmişti:

Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Daire Başkanı Sayın Serkan Tüzün'ün vefat ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Ankara’nın Etimesgut ilçesindeki hakim lojmanlarında meydana gelen olayda Serkan Tüzün eşi İlksen Tüzün’ü tabancayla öldürmüş, ardından da intihar etmişti.

Gündem