HÜDA-PAR’dan AKP ile ittifak açıklaması: Prensip olarak olabilir dedik

HÜDA-PAR’dan AKP ile ittifak açıklaması: Prensip olarak olabilir dedik
Genel seçimlerde Cumhur İttifakı'nı destekleyen partisinin İzmir 4. Olağan İl Kongresi’nde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yerel seçimlere ilişkin "Sayın Cumhurbaşkanımız genel seçimdeki Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de devam etmesi yönünde bir arzu ve isteği olduğunu söyledi. O konuda da irade uyuşması olduğunu da söyledi. Evet, bizde prensip olarak olabilir dedik" ifadelerini kullandı.

HÜDA-PAR İzmir 4. Olağan İl Kongresi’ni gerçekleştirdi. Burada konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu; yerel seçim ve ittifak konularına da değindi. Yapıcıoğlu, "AK Parti'den 3, HÜDA PAR’dan 3 kişi olmak üzere bu görüşmeleri yürütüyorlar. Nerede, nasıl, hangi şekilde bir ittifak olabileceğini, en iyi sonuca nasıl ulaşabileceğimizi ortaya koymaya çalışıyorlar" dedi.

Yapıcıoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genel seçimdeki Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de devam etmesi yönünde bir arzu ve isteği olduğunu' söylediğini aktardı.

'Prensip olarak olabilir dedik'

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleyen HÜDA-PAR'ın yerel seçimlerdeki tutumuna dair de konuşan Yapıcıoğlu şunları söyledi:

"Bizim ittifak görüşmelerimiz var, oldu. Orada ortaya çıkan sonuç şudur, biz başından beri dedik ki biz gizli kapaklı iş yapmıyoruz. Birilerinin yaptığı gibi masanın altına saklanmıyoruz. İttifak yaparsak yaptık diyeceğiz. İttifak yapmazsak onu da açıkça söyleyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızla birkaç görüşmemiz oldu. En son geçen çarşamba günü görüştük. Genel seçimdeki Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de devam etmesi yönünde bir arzu ve isteği olduğunu söyledi. O konuda da irade uyuşması olduğunu da söyledi. Evet, bizde prensip olarak olabilir dedik. Bununla ilgili heyetler kuruldu. AK Parti'den 3, HÜDA PAR’dan 3 kişi olmak üzere bu görüşmeleri yürütüyorlar. Nerede, nasıl, hangi şekilde bir ittifak olabileceğini, en iyi sonuca nasıl ulaşabileceğimizi ortaya koymaya çalışıyorlar. Fakat henüz netleşmiş, kesinleşmiş bir şey yok.” (Kısa Dalga)

Gündem