HÜDA PAR’dan Akşener’e suç duyurusu

HÜDA PAR’dan Akşener’e suç duyurusu
HÜDA PAR, kendilerine hakaret ettiği iddiasıyla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu.

AKP listelerinden Meclis’e giren HÜDA PAR, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu. Gerekçe olarak kendilerine hakaret edildiğini savunan HÜD PAR, Akşener’in hangi açıklaması nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını ise belirtmedi.

Suç duyurusuna ilişkin HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığının sosyal medya hesabından şu paylaşım yapıldı:

“Partimize yönelik sarf ettiği çirkin, ahlak sınırlarını aşan, siyasi olgunluğa yakışmayan ve bir siyasetçinin sahip olması gereken asgari nezaketi ihlal eden hakaretleri sebebiyle Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında, “HÜDA PAR; Cumhuriyet’i, Anayasa’nın ilk 4 maddesini tartışmayı talep ediyor. Kadını sahiplendirmekten bahsediyorlar. Hayvan mıyız biz? Bütün bunların normal hâle geleceği bir Türkiye’den kaçınmak için, bütün seçmenlerimize söylüyorum, bakın 2,5 milyon seçmenin Sayın Kılıçdaroğlu’na oy vermesi lazım” demişti.

Akşener, başka bir konuşmasında da "Sahiplendirilen kadın ya bu ne demek? Şimdi küfredeceğim, dangalak diyeyim hadi. Seni sahiplendirelim? Öyle bir adamsın demek ki? Böyle bir durum olabilir mi?” ifadesini kullanmıştı.

“Kadınların sahiplendirilmesi” HÜDA-PAR’ın parti programında şöyle yer alıyor: “Varisleri olmayan veya bulunamayan kişilerin bıraktığı miras, devlet hazinesine değil fakirlere bırakılmalı veya sadece fakir gençlerin evlendirilmesi, yalnız yaşayan kadınların sahiplenilmesi ve yetimlerin bakımı gibi alanlarda kullanılmak üzere oluşturulacak bir fona devredilmelidir.” (Kısa Dalga)

Gündem