HÜDA PAR'la ilgili tweet atan gazeteciye soruşturma

HÜDA PAR'la ilgili tweet atan gazeteciye soruşturma
Van’da görev yapan gazeteci Ruşen Takva hakkında HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakına katılmasını eleştiren tweeti nedeniyle soruşturma açıldı. Takva, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddiasıyla polise ifade verdi.

Ruşen Takva, 11 Mart’ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’na katılmasına dair siyasi değerlendirmeler yaptı.

VOA Türkçeden Mahmut Bozarslan’ın haberine göre, bu paylaşımının ardından savcılık Takva hakkında soruşturma başlattı.

Takva "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında savcının talimatıyla emniyete çağrıldı ve ifadesi alındı.

Takva ifadesine paylaşımı bilgilendirme amaçlı yaptığını söyledi. Gazeteci Takva suç işleme kastının olmadığını belirterek, “Paylaşımı ben yaptım. Bu paylaşım bir durum tespitidir, mesleki okumalarımın sonucu kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla paylaştığım bir paylaşımdır. 'Böylece kendi içlerindeki anlaşmazlıkları bir kenara bırakan ırkçı, sağcı ve gericiler tüm güçlerini birleştirerek tek cephede seçime girme kararı aldı' şeklindeki cümlemde kast ettiğim AKP, MHP ve HÜDA-PAR'dır. Belirttiğim gibi durum tespitidir. Sadece fikrimi paylaştım. Suça kastım yoktur, üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum” şeklinde ifade verdi. (Kısa Dalga)

Gündem