Hukukçu Epözdemir: Hukuk hatası var, İnce’ye verilen oylar geçersiz kabul edilmeli

Hukukçu Epözdemir: Hukuk hatası var, İnce’ye verilen oylar geçersiz kabul edilmeli
YSK’nın açıklamasına göre, adaylıktan çekildiği halde İnce’ye verilen oylar geçerli sayılacak ve seçim sonucunda bu oylar ilan edilecek.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin adaylık çekilmesinin ardından cumhurbaşkanlığı seçimi oy pusulaları değişmeyecek. YSK’nın açıklamasına göre, İnce’ye verilen oylar da geçerli sayılacak ve seçim sonucunda bu oylar ilan edilecek.

Ancak hukukçu Dr. Rezan Epözdemir, kanun mantığının doğru olmadığını belirterek, İnce’ye verilen oyların geçersiz sayılması gerektiğini belirtti.

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuşan Epözdemir, çekilmenin tek taraflı ve yenilik doğuran bir sonuç üretmesi gerektiğine işaret ederek, verilen oyların geçerli kabul edilmesinin hukuk olmayacağını kaydetti.

Epözdemir, şu değerlendirmede bulundu:

“Kanuna göre eğer İnce’nin ilk turdaki oyları geçerli kabul ediliyorsa, o zaman ikinci tura kalabilmesi halinde de devam etmesi gerekirdi. Madem çekilmesine rağmen oyları geçerli olacak, o zaman Kanun neden ikinci tura kalması halinde üçüncü sıradakinin devam edeceğini söylüyor? Eğer ikinci tura devam şansı vermiyorsa, ilk turdaki oylarının da geçerli kabul edilmemesi gerekir. Burada bir hukuk hatası var. İnce’ye verilen oylar geçersiz kabul edilmelidir.” (Kısa Dalga)

Gündem